Kort nieuws Economie

Opta onderzoekt postbezorging TNT

Den Haag, 14 sept. Telecomtoezichthouder Opta doet een onderzoek naar slechte postbezorging van TNT Post. Dat zei een woordvoerster van Opta vandaag. De toezichthouder raakte gealarmeerd doordat er op sommige plaatsen in de Randstad incidenteel geen post wordt bezorgd. Het onderzoek loopt sinds eind vorig jaar. Volgens TNT Post-bestuurder Ger Jacobs komt het inderdaad weleens voor dat post te laat wordt bezorgd. In 97 procent van de gevallen is de kwaliteit echter gewaarborgd. Daarmee voldoet het bedrijf naar eigen zeggen aan de wettelijke norm. (ANP)

Bedrijfsresultaten bouwers gekelderd

Amsterdam, 14 sept. Bouwers en baggeraars hebben hun bedrijfsresultaten vorig jaar fors zien dalen ten opzichte van 2008. Dat blijkt uit een onderzoek van advies- en accountantskantoor PricewaterhouseCoopers (PwC) naar het rendement van tien grote bouwers en twee baggergiganten dat vandaag werd gepubliceerd. Het gezamenlijke bedrijfsresultaat van de bouwers bedroeg vorig jaar 356 miljoen euro, een daling met 53 procent ten opzichte van 2008. De omzet daalde met 5 procent tot 28,7 miljard euro. Bij de baggeraars daalde de omzet met 10 procent en viel het bedrijfsresultaat 31 procent lager uit. (ANP)

China Airlines bij SkyTeam

Taipei, 14 sept. De Taiwanese luchtvaartmaatschappij China Airlines is vandaag begonnen met het toetredingsproces tot de luchtvaartalliantie SkyTeam, waarvan ook Air France-KLM deel uitmaakt. Door de toetreding van China Airlines wordt het netwerk van SkyTeam in Azië verder versterkt. In juni tekende de Chinese luchtvaartmaatschappij China Eastern Airlines ook een overeenkomst om lid te worden van SkyTeam. China Southern was al lid van de alliantie. (ANP)