Film van de dag

Scarlett Johansson (links) en Thora Birch in Ghost World. Ghost World Year: 2001 Director: Terry Zwigoff Thora Birch Scarlett Johansson
Scarlett Johansson (links) en Thora Birch in Ghost World. Ghost World Year: 2001 Director: Terry Zwigoff Thora Birch Scarlett Johansson PHOTOS12

Ghost World. Deze verfilming van een strip van Daniel Clowes is een sympathiek portret van twee tieners die net van high school komen en op het punt staan schoorvoetend de volwassen wereld te betreden. Enid (Thora Birch) en Rebecca (Scarlett Johansson) hebben een hekel aan onechte mensen, poseurs en conformisten en een voorliefde – Enid zelfs een fascinatie – voor losers, weirdo’s en andere onaangepasten. De wereld van Ghost World is er een van slenteren door de stad, zitten in de diner en mijmeren over het leven – dat van jezelf of dat van anderen. (Terry Zwigoff, 2001, VS),RTL8, 20.30-22.40u.

André Waardenburg