Dieren op 81.880 liter sterk water

Vissen, spinnen, kreeften, amfibieën en allerlei soorten zoogdieren: ruim 276.000 diersoorten staan op sterk water in het Natuurhistorisch museum in Berlijn. In de flessen ging 81.880 liter alcohol. Het museum bestaat deze week tweehonderd jaar en opent ter ere daarvan allerlei bijzondere tentoonstellingen. Gisteren heropende het museum de oostelijke vleugel, die tijdens de Tweede Wereldoorlog werd verwoest. De 'natte verzameling' diersoorten die nu in de vleugel tentoonsgesteld staat, is "waarschijnlijk de modernste ter wereld", aldus het museum zelf. A visitor looks at specimens at the Natural History Museumin Berlin on September 13, 2010. The museum marked its 200th year of existence by re-opening a newly renovated east wing. AFP PHOTO / ROBERT SCHLESINGER GERMANY OUT
Vissen, spinnen, kreeften, amfibieën en allerlei soorten zoogdieren: ruim 276.000 diersoorten staan op sterk water in het Natuurhistorisch museum in Berlijn. In de flessen ging 81.880 liter alcohol. Het museum bestaat deze week tweehonderd jaar en opent ter ere daarvan allerlei bijzondere tentoonstellingen. Gisteren heropende het museum de oostelijke vleugel, die tijdens de Tweede Wereldoorlog werd verwoest. De 'natte verzameling' diersoorten die nu in de vleugel tentoonsgesteld staat, is "waarschijnlijk de modernste ter wereld", aldus het museum zelf. A visitor looks at specimens at the Natural History Museumin Berlin on September 13, 2010. The museum marked its 200th year of existence by re-opening a newly renovated east wing. AFP PHOTO / ROBERT SCHLESINGER GERMANY OUT AFP

Vissen, spinnen, kreeften, amfibieën en allerlei soorten zoogdieren: ruim 276.000 diersoorten staan op sterk water in het Natuurhistorisch museum in Berlijn. In de flessen ging 81.880 liter alcohol.

Het museum bestaat deze week tweehonderd jaar en opent ter ere daarvan allerlei bijzondere tentoonstellingen. Gisteren heropende het museum de oostelijke vleugel, die tijdens de Tweede Wereldoorlog werd verwoest. De ‘natte verzameling’ diersoorten die nu in de vleugel tentoongesteld staat, is „waarschijnlijk de modernste ter wereld”, aldus het museum zelf.

Binnenkort in Berlijn? Kijk voor een overzicht van de jubileumtentoonstellingen op www.naturkundemuseum-berlin.de