7 redenen om uit te gaan

Door elkaar gehusselde sprookjes Nederland, Amsterdam, 2007 Into the woods, regie: Koen van Dijk, M-lab productie Foto Bob Bronshoff
Door elkaar gehusselde sprookjes Nederland, Amsterdam, 2007 Into the woods, regie: Koen van Dijk, M-lab productie Foto Bob Bronshoff Bob Bronshoff

1 museum

Het Stedelijk Museum is jarig

Amsterdam: Stedelijk Museum. Tijd: 10.00-19.30u. www.stedelijk.nl

Het Stedelijk Museum bestaat vandaag precies 115 jaar en is daarom langer open, van 10.00 tot 19.30 uur, en gratis toegankelijk. Voor elke bezoeker staat er een stuk taart klaar en om 18.30 uur is er een performance.

2 dans

Stardust

Rotterdam: NAi. T/m 15 sept, vanavond: 19.00-20.10u. Entree: 15 euro. www.deinternationalekeuze.nl

Als onderdeel van ‘De Internationale Keuze van de Rotterdamse Schouwburg’ is in het Nederlands Architectuur-instituut de dansvoorstelling ‘Stardust’ van choreograaf Piet Rogie te zien. Thema: het menselijk lichaam als bron van fysieke en psychische processen. Met livemuziek van singer-songwriter One Trick Pony.

3 muziek

Keith Caputo

Eindhoven: Effenaar. Tijd: 20.15u. Entree: 12,50 euro. www.effenaar.nl

Keith Caputo is allang niet meer enkel bekend als de brullende zanger van de New Yorkse metalband Life of Agony. Als soloartiest bracht Caputo inmiddels vier albums met rustige maar intense rock uit, waarvan A Fondness for Hometown Scars zijn meest recente is. Morgen speelt Caputo ook in Baroeg, Rotterdam.

4 tentoonstelling

CopyClash

Rotterdam: Meent 125. T/m 24 oktober, geopend di-zo 12.00-19.00u. www.trailernet.org

De werken in de tentoonstelling ‘CopyClash’ en het bijbehorend Trailer magazine tonen aan hoe culturele vernieuwing hapert door de botsing tussen intellectueel eigendom, auteursrecht, originaliteit, authenticiteit en plagiaat.

5 theater

HerculISH - ISH

Amsterdam: Rozentheater. Tijd: 20.00u. www.rozentheater.nl

De Griekse halfgod Hercules leeft in 2010 en komt in Nederland terecht. Wat moet hij doen om in te burgeren? Cinematic-dj Irie scratcht livebeelden van ISH-performers die dansen op zijn beats. Breakdance, hiphop en contemporary dance worden vermengd met spoken word, images en beats.

6 musical

Into the Woods

Eindhoven: Parktheater. Tijd: 20.30u. Entree: 30-32,50 euro. www.parktheater.nl

Bizarre sprookjesmusical van Stephen Sondheim waarin verschillende sprookjes van Grimm door elkaar zijn gehusseld. Bekende sprookjesfiguren gaan in het woud op zoek naar de vervulling van hun wensen en bemoeien zich met elkaars verhaal. Zo stuurt Roodkapje Sjaak naar de Bonenstaak en de Prins van Assepoester droomt van overspel met Doornroosje. Tournee t/m 3 okt (www.m-lab.nl).

7 optreden

Doe je dinsdag! met Blaxtar

Den Haag: Culturalis Theater. Tijd: 19.00u, deuren: 18.30u. Entree: 1 euro. www.culturalistheater.nl

‘Doe je dinsdag!’ is een programma voor jongeren van 15 tot 25 jaar waarbij het vooral gaat om optreden en workshops volgen op het gebied van zang, rap, fashion, kunst, radio, video en theater. Vanavond is de aftrap van het nieuwe seizoen met een optreden van rapper Blaxtar.