Wind en regen

Vandaag begon de nieuwe week nog heel aardig. Er was geregeld zon maar de bewolking nam wel toe, op nadering van een storing die vanavond op steeds meer plaatsen regen brengt. De zuidwestenwind trekt verder aan en wordt krachtig tot hard aan zee, 6 à 7 beaufort.

Ook komende nacht blijft het overal door regenen. Het is zacht, met minima rond 14 graden.

Morgen blijft het ook in het zuiden van het land niet droog. In de loop van de middag gaat het op steeds meer plaatsen harder regenen. In Limburg blijft het nog lange tijd droog maar daar gaat het juist in de avond stevig plenzen. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig in het binnenland, kracht 4 tot 5. Vlakbij zee is het onstuimig met een harde zuidwester tot 7 Bft. Ondanks de vele wolken en de regen is het met 18 à 19 graden nog vrij warm.

In de loop van de avond wordt het vanuit het noordwesten op steeds meer plaatsen droog. In de nacht van dinsdag op woensdag houdt het ook in Limburg op met regenen. Het koelt dan af naar 10 tot 13 graden.

Woensdag is het frisser met 15 tot 18 graden en nog altijd een stevige zuidwester. Het is echter op een paar buien na droog met ook geregeld zon.

Donderdag en vrijdag zijn er meer buien en het blijft waaien. Met 15 tot 16 graden is het herfstachtig.