Uw land mag trots zijn

Wie bent u?

Stephen Dean, 26, verkoopmanager

Wat is de invloed van 9/11 op u?

„Ik ben me in de islam gaan verdiepen. Ik ben gaan inzien dat er een sterk gewelddadige kant aan de islam kleeft.”

Wat vindt u van Wilders?

„Zeer, zeer moedig! Ik woon in Texas en volg hem al geruime tijd op internet. Ik vond het ijzersterk hoe hij opstond tegen de aanklager die hem vervolgt. Ik vind het indrukwekkend hoe hij op de doodsbedreigingen reageert. Hij is bereid grote risico’s te nemen voor de wereld, uw land mag trots op hem zijn.”

Wat is de oplossing voor het islamitisch centrum?

„Dit kan alleen opgelost worden als er gematigde moslimleiders opstaan die dit project overnemen. Imam Rauf [de man achter het project, red.] is een gevaarlijke radicaal. Hij weet niet zeker of Hamas een terreurorganisatie is. En die man zou gematigd zijn?”