Sport kort

Meteen goud turner Van Gelder bij rentree na dopingschorsing

GENT. Turner Yuri van Gelder heeft gisteren bij zijn eerste wereldbekerwedstrijd na een dopingschorsing goud behaald op het onderdeel ringen. Van Gelder, die zich zaterdag in Gent als derde (15,350) had geplaatst voor de eindstrijd, was in de finale goed voor een score van 15,475. Daarmee liet hij de Chinees Liao Junlin (15,400) en de Griek Eleftherios Petrounias (15,275) achter zich. Van Gelder turnde in mei 2009 voor het laatst een wereldbekerwedstrijd. In juni werd hij betrapt op het gebruik van cocaïne, waarop een schorsing van een jaar volgde. Na zijn zege in Gent, zijn 27ste in een wereldbekerwedstrijd, wordt Van Gelder toegevoegd aan de voorselectie voor de WK (oktober). Jeffrey Wammes pakte goud op het onderdeel sprong. (ANP)

Alonso winnaar op thuiscircuit Ferrari

MONZA. Fernando Alonso heeft gisteren de Grote Prijs van Italië op zijn naam geschreven. De Spaanse Formule 1-coureur, van poleposition gestart, bezorgde Ferrari op het thuiscircuit van Monza de zege. Titelverdediger Jenson Button (McLaren) kwam op het snelle circuit als tweede over de finish. Voor zijn team- en landgenoot Lewis Hamilton verliep de race dramatisch. Hij moest de strijd kort na de start na een botsing staken. De wereldkampioen van 2008 raakte de leiding in de WK-stand kwijt aan de Australiër Mark Webber, die op Monza zesde werd en met nog vijf races te gaan 187 punten heeft. Alonso staat nu derde, achter Webber en Hamilton. (ANP)

Zilver op EK roeien voor vrouwenacht

MONTEMOR-O-VELHO. De Nederlandse vrouwenacht heeft gisteren bij de EK in Portugal zilver behaald. De roeisters finishten achter het favoriete Roemenië. Het brons was voor Duitsland. (ANP)

Neptunus neemt in honkbalfinale leiding

ROTTERDAM. De honkballers van Neptunus hebben gisteren het vijfde duel in de Holland Series met 3-2 gewonnen van Amsterdam. Daarmee is de stand in de best-of-seven nu 3-2 in het voordeel van Neptunus. (ANP)