Lichtvlieggewicht

Seoul. De Zuid-Koreaanse Kim Ju-hee (rechts) raakt Jujeath Nagawa uit de Filippijnen vol in het gezicht, in een bokswedstrijd die tien ronden duurt. Het is het gevecht in de klasse lichtvlieggewicht (tot 49 kilo) in het zuidwesten van Seoul. aan het uiterlijk van de twintiger Ju-hee zou je het niet zeggen, maar de zwaar gehavende Zuid-Koreaanse won de wedstrijd, die gisteren plaatsvond. Daarmee sleepte Ju-hee - niet te verwarren met de gelijknamige Miss Korea van 2005 en 2006 - meteen vier wereldtitels in de wacht. Met een geheel dichtgeslagen linkeroog en behangen met prijzen wist ze er bij de uitreiking nog een glimlach uit te persen, zien we op een foto later in deze serie. Het bloed is dan wel weg. Kim Ju-hee (R) of South Korea punches Jujeath Nagawa of the Philippines during a 10-round bout for four light flyweight titles, in Anyang, southwest of Seoul, September 12, 2010. WIBA-WIBF-GBU Champion Kim won the match by a decision (2:0). The titles being fought for are the WIBA (Women's International Boxing Association), WIBF (Women's International Boxing Federation), GBU (Global Boxing Union) and World Boxing Federation (WBF). REUTERS/Jo Yong-Hak (SOUTH KOREA - Tags: SPORT BOXING IMAGES OF THE DAY)
Seoul. De Zuid-Koreaanse Kim Ju-hee (rechts) raakt Jujeath Nagawa uit de Filippijnen vol in het gezicht, in een bokswedstrijd die tien ronden duurt. Het is het gevecht in de klasse lichtvlieggewicht (tot 49 kilo) in het zuidwesten van Seoul. aan het uiterlijk van de twintiger Ju-hee zou je het niet zeggen, maar de zwaar gehavende Zuid-Koreaanse won de wedstrijd, die gisteren plaatsvond. Daarmee sleepte Ju-hee - niet te verwarren met de gelijknamige Miss Korea van 2005 en 2006 - meteen vier wereldtitels in de wacht. Met een geheel dichtgeslagen linkeroog en behangen met prijzen wist ze er bij de uitreiking nog een glimlach uit te persen, zien we op een foto later in deze serie. Het bloed is dan wel weg. Kim Ju-hee (R) of South Korea punches Jujeath Nagawa of the Philippines during a 10-round bout for four light flyweight titles, in Anyang, southwest of Seoul, September 12, 2010. WIBA-WIBF-GBU Champion Kim won the match by a decision (2:0). The titles being fought for are the WIBA (Women's International Boxing Association), WIBF (Women's International Boxing Federation), GBU (Global Boxing Union) and World Boxing Federation (WBF). REUTERS/Jo Yong-Hak (SOUTH KOREA - Tags: SPORT BOXING IMAGES OF THE DAY) REUTERS

De Zuid-Koreaanse Kim Ju-hee (rechts) raakt Jujeath Nagawa uit de Filippijnen vol in het gezicht, in een bokswedstrijd die tien ronden duurt. Het is het gevecht in de klasse lichtvlieggewicht (tot 49 kilo) in het zuidwesten van Seoul.

Aan het uiterlijk van de twintiger Ju-hee zou je het niet zeggen, maar de zwaar gehavende Zuid-Koreaanse won de wedstrijd, die gisteren plaatsvond. Daarmee sleepte Ju-hee – niet te verwarren met de gelijknamige Miss Korea van 2005 en 2006 – meteen vier wereldtitels in de wacht.

Met een geheel dichtgeslagen linkeroog en behangen met prijzen wist ze er bij de uitreiking nog een glimlach uit te persen, zien we op een foto later in deze serie. Het bloed is dan wel weg.