Kort nieuws Sport

Bayern en KNVB praten verder over vergoeding Robben

München, 13 sept. Het eerste overleg tussen de KNVB en Bayern München over de blessure van Arjen Robben heeft zaterdag nog geen concreet resultaat opgeleverd. Beide partijen hebben afgesproken om binnen afzienbare tijd opnieuw met elkaar in overleg te treden. Dat heeft de KNVB zaterdag bekendgemaakt. Bayern München eist een financiële vergoeding van de KNVB, omdat zij een tweede scheur in de hamstring van Robben over het hoofd zouden hebben gezien. Namens de KNVB waren directeur betaald voetbal Bert van Oostveen, zijn voorganger Henk Kesler en bondsarts Gert-Jan Goudswaard in München aanwezig bij het overleg. „We hebben binnen afzienbare tijd weer een afspraak over deze zaak. Vandaar dat we nog niet dieper hierop ingaan”, aldus Van Oostveen. (ANP)

Huta Galung wint toernooi Alphen

Alphen aan de Rijn, 13 sept. Jesse Huta Galung heeft gisteren voor de derde keer het challengertoernooi van Alphen aan den Rijn, de TEAN International, gewonnen. Na eerdere overwinningen in 2005 en 2007, was de als vijfde geplaatste Huta Galung in de finale in drie sets te sterk voor Thomas Schoorel: 6-7, 6-4 en 6-4. In het vrouwentoernooi ging de titel naar de Duitse Julia Schruff. Zij versloef Irena Pavlovic uit Frankrijk in twee sets: 6-0 en 6-3. (ANP)

Achtste wereldtitel voor Willemsen

Rudersberg, 13 sept. Zijspancrosser Daniël Willemsen heeft gisteren de achtste wereldtitel uit zijn carrière veroverd. De 35-jarige coureur uit Lochem verzekerde zich, samen met zijn Belgische bakkenist Dagwin Sabbe, tijdens de laatste cross voor in het Duitse Rudersberg van de titel. Sabbe verving Gertie Eggink, die op doktersadvies niet in de bak mocht plaatsnemen. De Belg Joris Hendrickx, vorig jaar nog wereldkampioen, eindigde in de eindstand als tweede. (ANP)

Neptunus leidt in Holland Series

Rotterdam, 13 sept. De honkballers van Neptunus hebben gisteren de vijfde wedstrijd in de Holland Series met 3-2 gewonnen van Amsterdam. Met die overwinning is de tussenstand in de best-of-seven serie nu 3-2 in het voordeel van de Rotterdammers. De zesde wedstrijd, die wordt gespeeld in Amsterdam, staat zaterdag op het programma. (ANP)

Cricketers VRA landskampioen

Schiedam, 13 sept. De cricketers van het VRA zijn zaterdag voor de tiende keer in het bestaan van de club landskampioen geworden. De Amsterdammers versloegen Excelsior in Schiedam met een verschil van twee wickets. Emile van den Burg was bij VRA met 35 runs het succesvolst aan bat. (ANP)

Boksen: Klitsjko blijft kampioen

FRANKFURT, 13 sept. Zwaargewicht Vladimir Klitsjko heeft zaterdagavond laat in Frankfurt zijn wereldtitels van de boksorganisaties IBF en WBO met succes verdedigd. De 34-jarige Oekraïner versloeg zijn Nigeriaanse uitdager Samuel Peter in de tiende ronde op technisch knock-out. (ANP)

Elson mogelijk naar Utah Jazz

Rotterdam, 13 sept. Basketballer Francisco Elson zet zijn carrière in de NBA zo goed als zeker voort bij Utah Jazz. De 34-jarige Rotterdammer vliegt begin volgende week naar de Verenigde Staten om de laatste details van zijn contract te regelen. Elson, die de laatste jaren kampte met blessures, moet dinsdag nog wel de medische keuring ondergaan. (ANP)

Veertiende titel voor Jaspers

Nijverdal, 13 sept. Driebander Dick Jaspers heeft gisteren in Nijverdal voor de veertiende keer in zijn loopbaan de nationale Masters-titel veroverd. De 45-jarige Jaspers versloeg in de eindstrijd Raimond Burgman met 3-0. De setstanden waren 15-14, 15-6 en 15-1. (ANP)

Pech voor coureur Van der Garde

MONZA, 13 sept. Autocoureur Giedo van der Garde heeft op het circuit van Monza in Italië een ongelukkig weekeinde beleefd in de GP2, de talentklasse van de Formule 1. De 25-jarige Utrechter viel in beide races uit. (ANP)