Kort nieuws Economie

Brussel ziet sterker economisch herstel in 2010

Brussel, 13 sept. De Europese Commissie ziet een duidelijk herstel van de economie in de EU. De prognose voor 2010 is bijgesteld tot een groei van 1,8 procent. Dit maakte de Commissie vandaag bekend. In mei voorspelde ze nog een groei van 1 procent. Ook voor Nederland is de Commissie optimistischer. Verwachtte ze in mei nog dat de economie dit jaar met 1,3 procent zou groeien, in haar nieuwe prognose is dat 1,9 procent. Volgens eurocommissaris Olli Rehn (Economische Beleid) bevindt de Europese economie zich „duidelijk op het pad van herstel” en zijn er goede vooruitzichten biedt voor het aantrekken van de arbeidsmarkt. (ANP)

Export Nederland groeide fors in juli

Den Haag, 13 sept. De uitvoer van Nederland is in juli met 13 procent gegroeid ten opzichte van juli vorig jaar. Daarmee lag het volume van de export voor het eerst sinds de recessie ruim boven het niveau van twee jaar eerder, zo meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag. De invoer van Nederland groeide in juli met bijna 15 procent en kwam daarmee ook ruim boven het niveau van juli 2008 uit. (ANP)

Airbus en China in gesprek over order

Parijs, 13 sept. Vliegtuigproducent Airbus onderhandelt met China over de verkoop van 150 vliegtuigen. De order heeft een waarde van 12 miljard euro, meldt de Franse krant La Tribune vandaag. Volgens anonieme bronnen in de krant gaan de gesprekken over de levering van 120 A320-toestellen voor de middellange afstand en dertig toestellen van het type A330 en A350 voor de lange afstand. De overeenkomst zou officieel bekend worden gemaakt tijdens een bezoek van de Chinese president Hu Jintao aan Frankrijk in november. (ANP)