Een paar minuten na deze foto...

Salavat. Een Afghaanse jongen passeert Canadese soldaten, die op 11 september patrouilleerden in Salavat in Zuidwest-Kandahar in Afhanistan. Enkele minuten later werden de soldaten aangevallen met handgranaten. Of daar gewonden bij vielen is niet bekend. Volgens internationale hulporganisaties is de veiligheidssituatie in Afghanistan de voorbije maanden in rap tempo verslechterd. De organisaties lieten gisteren in de Amerikaanse krant The New York Times weten dat de Talibaan nu ook actief zijn in regio's in Afghanistan die voorheen veilig waren. Foto AP In this photo taken Saturday, Sept. 11, 2010, an Afghan boy on a donkey reacts as Canadian soldiers with the 1st RCR Battle Group, The Royal Canadian Regiment, patrol in Salavat, southwest of Kandahar, Afghanistan. Minutes later the soldiers were attacked by grenades while leaving the village. (AP Photo/Anja Niedringhaus)
Salavat. Een Afghaanse jongen passeert Canadese soldaten, die op 11 september patrouilleerden in Salavat in Zuidwest-Kandahar in Afhanistan. Enkele minuten later werden de soldaten aangevallen met handgranaten. Of daar gewonden bij vielen is niet bekend. Volgens internationale hulporganisaties is de veiligheidssituatie in Afghanistan de voorbije maanden in rap tempo verslechterd. De organisaties lieten gisteren in de Amerikaanse krant The New York Times weten dat de Talibaan nu ook actief zijn in regio's in Afghanistan die voorheen veilig waren. Foto AP In this photo taken Saturday, Sept. 11, 2010, an Afghan boy on a donkey reacts as Canadian soldiers with the 1st RCR Battle Group, The Royal Canadian Regiment, patrol in Salavat, southwest of Kandahar, Afghanistan. Minutes later the soldiers were attacked by grenades while leaving the village. (AP Photo/Anja Niedringhaus) AP