Deporteren, allemaal

Wie bent u?

Nanette Rayman-Rivera, 57, schrijver

Wat is de invloed van 9/11 op u?

„Ik ben joods, mijn vader heeft me geleerd dat je moslims nooit moet vertrouwen. Dus toen ik van de aanslagen hoorde dacht ik meteen: moslims. Ik voel me niet meer veilig in mijn eigen land. En sinds Obama lijkt het hier Saoedi-Arabië wel. Altijd verdedigt hij de moslims. Altijd valt hij Israël aan.”

Wat vindt u van Wilders?

„Ik hou van die man, oh, wat hou ik van die man! Ik volg alles over hem op het web – al zijn speeches, zijn vervolging, zijn voorbeeldfunctie in Europa. Ik heb vandaag naar zijn speech geluisterd met de Israëlische vlag om mij heen gedrapeerd. Hij geeft mij warmte. Ik wou dat hij onze president was.”

Wat is de oplossing voor het islamitisch centrum?

„Geert heeft de oplossing gegeven: alle moslims moeten eruit. En uit Engeland, Duitsland, Nederland en de rest van het Westen. Deporteren, allemaal, ze horen hier niet. Heeft Wilders nooit algehele deportatie voorgesteld, zeg je? Hij denkt wel die richting op, lijkt mij. Hij heeft de islam gewelddadig genoemd. Dan kun je moeilijk zeggen: laten we alle gewelddadige volgelingen maar hier houden. Toch?”