De dolende student

Hans Adriaansens (Opiniepagina, 4 september) ziet in Liberal Arts and Sciences-bacheloropleidingen een oplossing voor het probleem van de ‘dolende student’.

Maar is Liberal Arts and Sciences de oplossing voor alle problemen waar het hoger onderwijs mee te kampen heeft? Ik vrees van niet. Wie niet kan omgaan met onzekerheden, kan beter een studie kiezen met een grotendeels verplicht curriculum. Wie op haar 15de al zeker weet dat zij dierenarts wil worden, kan ook maar beter gewoon diergeneeskunde gaan studeren. Zij zal niet zitten te wachten op een cursus Amerikaanse geschiedenis, hoe goed dat ook zou zijn voor haar algemene ontwikkeling. Maar voor studenten die zelf hun opleiding willen vormgeven is dit een ideaal onderwijsmodel.

Ria van der Lecq

Opleidingscoördinator van de Nederlandstalige opleiding Liberal Arts and Sciences van de Universiteit Utrecht

    • Ria van der Lecq