6 redenen om uit te gaan

Tranentrekkers in Den Haag la stanza del figlio Year: 2001 Director: Nanni Moretti Laura Morante Palme d'Or at the International Cannes Film Festival in 2001
Tranentrekkers in Den Haag la stanza del figlio Year: 2001 Director: Nanni Moretti Laura Morante Palme d'Or at the International Cannes Film Festival in 2001 PHOTOS12

1 benefietconcert

Musicals Unplugged

Amsterdam: Dutch Studio’s & Catering (voorheen Focus). Tijd: 20.00 & 21.30u. Kaarten: 25 euro. www.musicalhelpt.nl

Musicalvedettes als Pia Douwes, Lone van Roosendaal, Richard Groenendijk, Noortje Herlaar, Joey Schalker, Antje Monteiro, Celine Purcell, Freek Bartels , Maike Boerdam en Cindy Bell brengen in een intieme sfeer solo’s ten gehore, ‘unplugged’ aan de vleugel die wordt bespeeld door Bernd van den Bos. Met nummers uit het musical- en kleinkunstrepertoire hopen de musicalsterren zoveel mogelijk geld op te halen voor de slachtoffers van de overstromingen in Pakistan.

2 toneel

Op zoek naar Cardenio

Utrecht: Theater Kikker. Tijd: 20.30u. www.nieuwutrechtstoneel.nl

In december speelt Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) de eerste Nederlandse première van Shakespeares Cardenio. Maar eerst gaan ze op zoek naar dit stuk en de verloren titelheld. Want wie is Cardenio? Waarom is juist hij vergeten? Aan een grote tafel gaan schrijvers, wetenschappers en het publiek bronnen bestuderen en bediscussiëren, terwijl de acteurs Cardenio’s verhaal tot leven brengen

3 tentoonstelling

Noord

Amsterdam: Mediamatic. T/m 24 okt, ma-vr 13.00-19.00u, za & zo 13.00-18.00u. Entree: 3 euro. www.mediamatic.net/noord

Samen met 22 lokale en internationale kunstenaars brengt Mediamatic Amsterdam-Noord in kaart, met als resultaat de eerste Arabische reisgids van Nederland en een tentoonstelling met werk van de kunstenaars.

4 film

Darwins verstekeling met Redmond O’Hanlon

Vlissingen: CineCity. Tijd: 19.00u. Kaarten: 9 euro. Res: 0900-24632489; www.filmbythesea.nl

Avonturier, schrijver, wereldreiziger en wetenschapper Redmond O’ Hanlon doet het festival Film by the Sea aan vanwege de première van de film Darwins verstekeling van Hans Fels. Na een wereldreis van bijna een jaar in het kader van Beagle, in het kielzog van Darwin van de VPRO wordt met deze film de kroon op het Beagle-project gezet. Na afloop is er een gesprek met Redmond O’Hanlon.

5 huilfilms

Tearjerkers

Den Haag: Filmhuis. T/m 29 sept, 19.30u. www.filmhuisdenhaag.nl

In het kader van de manifestatie ‘Huilen in Den Haag’ vertoont Filmhuis Den Haag een aantal bekende, minder bekende en klassieke tranentrekkers. Er worden gratis zakdoekjes uitgedeeld, dus je kunt je ongegeneerd laten gaan bij jank- en snotterfilms zoals Il postino, Breaking the Waves, Il y a longtemps que je t'aime en Steel Magnolias. Vanavond draait La Stanza del Figlio (Nanni Moretti, Italië 2001).

6 festival

Incubate

Tilburg: div. locaties. T/m 19 sept. www.incubate.org

Incubate is het jaarlijkse festival van ‘independent culture’ dat een overzicht biedt van indie culture op het gebied van muziek, beeldende kunst, dans, theater en film. Vanavond kun je o.a. naar de Turkse Star Trek-film Turist Ömer Uzay Yolunda (Filmfoyer, 22.00u) of naar The Ex + Friends: Zea, Ab Baars and Andy Moor & Yannis Kyriakides (V39, 22.15u).