4 redenen om tv te kijken

Een zwarte komedie Scene uit de film Keeping Mum (2005)
Een zwarte komedie Scene uit de film Keeping Mum (2005)

1 afvalrace

Benelux’ Next Top Model

RTL5, 20.30-21.30u.

Eerste aflevering van het nieuwe seizoen BNTM, gepresenteerd door Daphne Deckers. Benelux ja, maar de deelnemers komen alleen uit Nederland en Vlaanderen. De serie gaat meteen heftig van start: de meisjes zien binnen 48 uur Antwerpen, Keulen en modehoofdstad Parijs. In Parijs hebben ze een go see bij het beroemde modellenbureau Elite. En twee van de modellen in spe ontmoeten een echt topmodel: Heidi Klum. Daarna is de jury, met daarin onder anderen zelfbenoemd ‘überstylist’ Bastiaan van Schaik, aan zet om iemand naar huis te sturen.

2 zwarte komedie

Keeping Mum

RTL8, 20.30-22.30u.

Keeping Mum probeert de traditie van de allerzwartste Ealing-komedies uit de jaren veertig voort te zetten en komt daarin een heel eind. De film focust op het contrast tussen een kleine gemeenschap die alles doet om de burgerlijke façade op te houden – de film speelt zich af in het 57 zielen tellende plaatsje Little Wallop op het Isle of Man – en de frustraties achter die façade. Met Rowan Atkinson als de eeuwig onhandige dominee. (Niall Johnson, 2005)

3 actiefilm

Executive Decision

Veronica, 20.30-23.10u.

Ster Steven Seagal verdwijnt, verrassend genoeg en misschien wel gelukkig, al na een half uur uit deze gladde maar doeltreffende actiefilm – in de Nederlandse bioscoop uitgebracht als Critical Decision – over de kaping van een Amerikaans passagiersvliegtuig door Arabische terroristen. (Stuart Baird, 1996).

4 docu

Dokument: Van vader op zonen

Ned.2, 23.00-00.05u.

Deel 2 van een drieluik dat Frans Bromet maakte over de overname van het bedrijf Edmon Keukens. Vader Jan Stam wil het bedrijf overdragen aan zijn zonen Gijs-Jan en Wouter. Hij vindt het moeilijk om de hele organisatie voortaan aan hen te laten. Vanavond voelt Wouter zich steeds meer buitengesloten door zijn vader en broer, en stelt een ultimatum: óf hij krijgt meer taken en verantwoordelijkheden in de directie van Edmon Keukens, óf hij stapt er uit en begint zelf een keukenfirma.