Zvonareva overklast Wozniacki en bereikt finale van US Open

Vera Zvonareva heeft gisteravond de finale bereikt van de US Open in het vrouwenenkelspel. De Russische tennisster, als zevende geplaatst, schakelde op Flushing Meadows de Deense favoriete Caroline Wozniacki uit. Dat ging bovendien opmerkelijk overtuigend in twee sets: 6-4, 6-3. De 26-jarige Zvonareva, die in New York tot dusver nog geen set heeft afgestaan, staat vandaag in de eindstrijd tegenover de Belgische titelverdedigster Kim Clijsters, vorig jaar in de finale te sterk voor Wozniacki, of de Amerikaanse Venus Williams. Die partij was voor het drukken van deze krant nog niet afgelopen.

Zvonareva had in het Arthur Ashe Stadium, waar de omstandigheden door de wind andermaal moeilijk waren, volledig recht op de doorgang naar de eindstrijd, haar tweede in een grandslamtoernooi na Wimbledon dit jaar. Ze overklaste de als eerste geplaatste Wozniacki met regelmaat. Het verrassend eenzijdige duel was al na 85 minuten voorbij.

„Het was natuurlijk niet gemakkelijk”, keek Zvonareva terug. „Caroline stond hier vorig jaar in de finale en is een fantastische speelster. Maar ik was, net als de voorbije dagen, zowel agressief als geduldig. Wimbledon was een geweldige ervaring, maar dat is verleden tijd. Nu kijk ik vooruit.”

De tennistweeling Bob en Mike Bryan heeft voor de derde keer de titel in het dubbelspel op de US Open veroverd. Het was hun negende grandslam. Het Amerikaanse duo versloeg in de finale het ‘vredeskoppel’ Rohan Bopanna uit India en Aisam-ul-haq-Qureshi uit Pakistan: 7-6, 7-6. (ANP)