Tweede leven

Het lijkt wel alsof de modewereld zich weinig aantrekt van een duurzame toekomst of (sociaal) economische problemen. Maar een groep van ruim dertig Belgische ontwerpers, onder wie de bekende Véronique Branquinho, doen dat wel door tweedehands kleding en afgedankte meubels te recyclen en om te toveren tot nieuwe creaties voor non-profitorganisatie ‘Spullenhulp’. ‘Second Hand, Second Life’ werd acht jaar geleden opgezet door Les Petits Riens (Spullenhulp), een stichting voor mensen die het materieel of moreel zwaar hebben. Ze hebben inmiddels een onthaaltehuis voor 400 daklozen, sociale restaurants (waar jaarlijks 65.000 warme maaltijden worden uitgedeeld) en ze verzorgen opleidingen in verband met sociale reïntegratie. Na de modeshow op 15 oktober in Brussel – waar een expositie aan gekoppeld is van herontworpen objecten en meubels – zal alles worden geveild. De opbrengst gaat naar een nieuw sociaal café voor de vroegere tehuisbewoners.

Kaarten zijn te koop via spullenhulp.be

    • Pam Asselbergs