selectie zondag

Acht Haagse jongeren in een Griekse badplaats. Oh oh, Cherso. Hersonissos beach, Crete, Greece Het strand van Chersonissos, Griekenland Foto: Luu

informatief

De nachtmerrie van Ina Post. Gedramatiseerde reconstructie van het verhoor door de politie van bejaardenverzorgster Ina Post die in 1986 van moord werd verdacht. Bij het zesde verhoor deed zij een bekentenis die zij de volgende dag bij de rechter-commissaris weer introk. Ze werd tot zes jaar veroordeeld en kwam na vier jaar vrij.Ned.2, 23.45-0.45u.

documentaire

Teledoc: Wilders, the movie. Documentaire van Joost van der Valk en Mags Gavan over Geert Wilders, die weigerde mee te werken aan het maken van deze film. Bij het graven in Wilders’ verleden zijn de makers naar eigen zeggen overal op muren en rookgordijnen gestuit.Ned.2, 20.20-22.00u.

Die Schatten von Casablanca. Documentaire over het werk van de Poolse geheime dienst in Marokko tijdens WO II. De plaatselijke chef Mieczyslaw Slowikowski (codenaam ‘Rygor’) bouwde een netwerk van 2.500 informanten die een sleutelrol speelden bij de geallieerde invasie van Noord-Afrika in november ’42. Arte, 21.55-23.20u.

amusement

Penoza. Eerste aflevering van achtdelige dramaserie over een Amsterdamse drugsbende. Met Monic Hendrickx als Carmen, de vrouw van bendeleider Bolle Frans (Thomas Acda), Olga Zuiderhoek, Fedja van Huêt, Marcel Hensema en Tom Jansen. Regie: Diederik van Rooijen.Ned.3, 20.25-21.05u.

ER. Eerste aflevering van laatste seizoen van de serie die zich afspeelt op de eerstehulpafdeling van het fictieve County General Hospital in Chicago. Dit seizoen zullen oudgedienden als George Clooney en Julianna Margulies in een enkele aflevering even terugkeren.Ned.3, 23.05-23.50u.

sport

Formule 1: Gran Premio d’Italia. Verslag van de race in Monza.BBC 1, 13.10-16.15u.