selectie zaterdag

Renée Fleming is de ster in Last Night of The Proms. Picture shows Renee Fleming who sings from the Royal Albert Hall for BBC Proms 2010 -Last Night of the Proms on BBC Radio 3 on Saturday 11th September 2010. TX DATE 11/09/2010 (c)Decca/ ANDREW ECCLES TV Transmission: Live on BBC Two (Part1) and BBC One (Part2) BBC

documentaire

Une saison d’Opéra. Film over het laatste jaar van Gerard Mortier als directeur van de Opéra National de Paris. Aan bod komen Mortiers werkwijze met een gezelschap van creatieve en technische medewerkers en zijn worsteling met budgetten en de zoektocht naar nieuw publiek. Met Franse ondertitels.TV5, 22.05-23.00u.

Zembla: Luchtkasteel Twente. Hoewel Twente Airport drie jaar geleden dichtging omdat exploitatie van het vliegveld niet rendabel bleek, willen Enschede en de provincie Overijssel opnieuw een commerciële luchthaven vestigen op de voormalige militaire vliegbasis. Maar waar gaat Twente de benodigde miljoenen passagiers vandaan halen? Luchtvaartdeskundigen menen dat de luchthaven niet rendabel zal zijn en de samenleving veel geld gaat kosten. Ned.2, 22.35-23.15u.

informatief

Philosophie: Angst. Presentator Raphaël Enthoven praat met fenomenoloog Philippe Cabestan over het verschil tussen vrees en angst en de visies op angst van Heidegger, Sartre, Hitchcock, Munch en Kierkegaard. Arte, 0.55-1.25u.

amusement

Tribute Toon Hermans. Hommage aan Toon Hermans, die tien jaar geleden overleed. Guus Meeuwis, Karin Bloemen, Stef Bos, Rowwen Hèze, Sara Kroos en Jurk zingen, begeleid door het Metropole Orkest, liedjes van Toon op een plein in Sittard. Herman Finkers doet een conference als een van de typetjes uit Hermans’ onemanshows.Ned.2, 20.15-21.10u.

Later... with Jools Holland. Anderhalf uur hoogtepunten uit eerdere shows. Met o.a. Paul Weller en Adele. BBC 2, 23.25-0.55u.

sport

Formule 1: Gran Premio d’Italia. Kwalificatieritten voor de race van morgen op het circuit van Monza. BBC 1, 13.10-15.20u.

Tennis: US Open. Finale enkelspel vrouwen. Eén, 2.10-3.05u.