Nog even zon

Stabiel nazomerweer met hoge temperaturen zit er niet in. Vandaag mogen we even genieten van de zon en wordt het in het zuiden op een enkele plaats lekker warm.

Morgen komt vanuit het westen een storing met buien, mogelijk met onweer.

Maandag en een deel van de dinsdag bevinden we ons aan de achterkant van de storing in iets minder warme lucht en blijft het tot dinsdagmiddag of -avond droog. Daarna gaat er geen dag meer voorbij zonder regen en wordt het door wolken en stevige westenwinden niet warmer dan een graad of 16.

Vanmiddag is het echter heerlijk nazomerweer. Er zijn flinke perioden met zon en met een matige en langs de kust vrij krachtige zuiden- tot zuidwestenwind wordt warme lucht uit Frankrijk aangevoerd. Op de Wadden wordt het 19 graden, in het zuiden van het land kan het lokaal 25 graden worden.

Komende nacht neemt de bewolking vanuit het noordwesten toe bij nadering van een koufront dat zondagochtend in het westen van het land regen veroorzaakt. In het oosten verloopt de zondagochtend nog droog met een beetje zon. Door aanvoer van warme lucht voor de regen uit kan het langs de oostgrens 22 graden worden. In het westen van het land wordt het maximaal 17 graden.

In de loop van zondagmiddag en -avond schuift de storing naar het oosten.