Kort nieuws voorpagina

Berlijnse politicus begint Duitse variant van PVV

Berlijn, 11 sept. Op initiatief van de lokale politicus René Stadtkewitz en naar voorbeeld van de PVV is de oprichting van de Partei für mehr Freiheit und Demokratie, Die Freiheit, die vandaag in New York wordt gehouden . Het Berlijnse raadslid is dinsdag geroyeerd als lid van de christen-democratische CDU, mede omdat hij weigerde een uitnodiging aan Wilders voor een spreekbeurt in Berlijn in te trekken. Pagina 5

Robbens blessure wordt niet vergoed

Rotterdam, 11 sept. Volgens de reglementen van de wereldvoetbalbond FIFA heeft Bayern München geen recht op een schadevergoeding voor de blessure van Arjen Robben. Hij is tot de winterstop uitgeschakeld. Bayern München zou een schadepost van elfduizend euro per dag hebben. Pagina 11

Onenigheid over regels banken

Rotterdam, 11 sept. Duitse en Amerikaanse bankentoezichthouders verschillen sterk van inzicht over de nieuwe internationale regels voor banken. De Duitsers willen de termijn van ingang van die nieuwe regels verlengen tot tien jaar. De Amerikanen houden vast aan de afgesproken vijf jaar.Pagina 13

Bejaarden zoek in burgerlijke stand

Tokio, 11 sept. Japan, het sterkst vergrijzende land ter wereld, mist 230.000 inwoners die volgens de administratie van gemeentelijke overheden honderd jaar zouden moeten zijn maar die nergens zijn te vinden. Dat blijkt uit een overzicht van de regering. Pagina 4

Tennistweeling VS opnieuw winnaars

NEW YORK, 11 sept. De tennistweeling Bob en Mike Bryan heeft vrijdag voor de derde keer de titel in het dubbelspel op het US Open veroverd. Het Amerikaanse duo versloeg in de finale het koppel Rohan Bopanna uit India en Aisam-ul-haq-Qureshi uit Pakistan. Voor de twee broers was het de negende grandslamtitel. Zij zegevierden eerder in 2005 en 2008 op Flushing Meadows. Pagina 11

Vakantie werkt niet

Rotterdam, 11 sept. Uit een onderzoek van de Arbo Unie onder 1.500 Nederlanders tussen de 30 en 65 jaar blijkt dat de zomervakantie werknemers slecht bekomt. Ze zijn daarna minder tevreden over hun loopbaan en kijken vaker uit naar ander werk.

Pagina 15