Kort nieuws Sport

Drie Nederlandse golfers overleven ‘cut’ op KLM Open

Door een onzer redacteuren

Hilversum, 11 sept. Slechts drie van de vijftien Nederlandse golfers die donderdag begonnen aan de KLM Open zijn dit weekeinde nog actief op de Hilversumse baan. Op de tweede dag viel het doek voor de twee meest ervaren spelers, Robert-Jan Derksen (+3) en Maarten Lafeber (+5). Joost Luiten (-6) haalde de ‘cut’ wel met vlag en wimpel. Het 24-jarige talent staat op gelijke hoogte met de Duitse topfavoriet Martin Kaymer en strijdt zelfs nog mee om de prijzen. Ook de Nederlanders Tim Sluiter (-1) en Jurrian van der Vaart (par) bleven in het toernooi. Aan de leiding gaan de Belg Nicolas Colsaerts en de Indiër Shiv Kapur. Beide spelers gaan het weekeinde in met een score van 132 slagen, acht onder par.

Interview Kaymer: pagina 10

Brons op EK voor waterpolosters

ZAGREB, 11 sept. De Nederlandse waterpolosters hebben aan het Europees kampioenschap in Zagreb een bronzen medaille overgehouden. Oranje versloeg gisteren in de strijd om de derde plaats Italië met 14-12. Een bliksemstart hielp de ploeg van bondscoach Mauro Maugeri aan een ruime voorsprong. Deze werd tot het einde met succes verdedigd, al kwamen de Italianen nog wel iets dichterbij: 5-1, 3-4, 3-3, 3-4. Jantien Cabout en Iefke van Belkum waren de productiefste Nederlandse speelsters. (ANP)

Cavendish wint weer rit in Vuelta

BURGOS, 11 sept. Mark Cavendish heeft zijn tweede etappezege op rij geboekt in de Ronde van Spanje. De Britse wielrenner was in de dertiende rit van de Vuelta, over 196 kilometer van Rincon de Soto naar Burgos, opnieuw onbetwist de sterkste in de massasprint. Hij bleef de Noor Thor Hushovd meer dan een lengte voor. Theo Bos finishte als negende. In de algemene rangschikking veranderde niets. De Spanjaard Igor Anton behield de rode leiderstrui. (ANP)

Berg in beroep tegen schorsing

ZEIST, 11 sept. Marcus Berg heeft beroep aangetekend tegen de schorsing van vier wedstrijden die de tuchtcommissie hem oplegde. Omdat de straf daardoor wordt opgeschort, kan de spits van voetbalclub PSV vandaag toch in actie komen tegen NEC. Het is nog onduidelijk wanneer de beroepscommissie zich over de zaak buigt. Berg kreeg de straf voor zijn vermeende elleboogstoot richting Timothy Derijck eind vorige maand in de wedstrijd tegen ADO Den Haag. (ANP)

Jong Oranje tegen Oekraïne om EK

HERNING, 11 sept. Jong Oranje neemt het in de play-offs voor het Europees kampioenschap voetbal voor spelers onder 21 jaar op tegen Oekraïne. Dat heeft de loting gisteren in Herning uitgewezen. De winnaar van de dubbele confrontatie plaatst zich voor het EK, dat volgend jaar van 11 tot en met 25 juni in Denemarken wordt gehouden. Jong Oranje speelt eerst thuis op Het Kasteel in Rotterdam, de return wordt in Kiev afgewerkt. De duels zijn mogelijk op 8 en 12 oktober. (ANP)

Renner Sentjens bekent epogebruik

BRUSSEL, 11 sept. De op doping betrapte wielrenner Roy Sentjens heeft toegegeven dat hij epo heeft genomen. Dat liet hij op zijn website weten. De 29-jarige Belg beëindigt met onmiddellijke ingang zijn profcarrière waarin hij slechts vier keer won. Hij maakt geen gebruik van de contra-expertise. „Ik heb de grootste fout in mijn leven gemaakt”, bekende Sentjens. (ANP)

Huntelaar verliest met Schalke 04

HOFFENHEIM, 11 sept. Klaas Jan Huntelaar heeft zijn nieuwe club Schalke 04 bij zijn debuut niet uit de problemen kunnen halen. De Nederlandse spits scoorde in de uitwedstrijd tegen TSG Hoffenheim niet. Mede daardoor verloor de ploeg van trainer Felix Magath: 2-0. In de 59ste minuut was Huntelaar met een kopbal nog wel dicht bij de gelijkmaker. (ANP)

FC Zwolle aan kop in eerste divisie

Rotterdam, 11 sept. FC Zwolle is de nieuwe koploper in de eerste divisie. De voetbalploeg van trainer Art Langeler won met 1-0 bij RBC Roosendaal. De Zwollenaren verdreven FC Eindhoven van de eerste plaats. De Brabantse ploeg kwam bij Helmond Sport niet verder dan 1-1. (ANP)