Het klopt: Geert Wilders – dat zijn wij

Bastiaan Bommeljé (Opiniepagina, 2 september) vergeet een aantal essentiële zaken. De overheid heeft in de afgelopen twintig jaar alle lagere functies afgeschaft. De overheid kent loonschalen van 1 tot 22, maar in alle overheidsorganisaties, ministeries, scholen, ziekenhuizen en universiteiten zul je niemand meer vinden lager dan schaal zes. Onze bodes, schoonmakers, klusjesmannen, cateringmedewerkers, postkamermedewerkers et cetera zijn weggesaneerd naar de profitsector, waar ze zonder uitzondering voor minder geld en minder sociale zekerheid aan de slag mochten bij hun oude werkgever. Niet voor niets is de uitzendbranche in Nederland de grootste ter wereld. En dan maar denken dat die mensen nog enige gevoelens van solidariteit met de staat of het land hebben. En als je al aan de slag mag, is dat met tijdelijke contracten zonder enig uitzicht op een baan, pensioen of hypotheek. Wilders spreekt niet voor niets steeds over de linkse kerk die zogenaamd zorg heeft voor de onderkant van de samenleving.

Mijn goed opgeleide kinderen laten steeds blijken dat ze om deze redenen niets meer moeten hebben van de staat of de samenleving. Inderdaad. Geert Wilders: dat zijn wij.

Fred den Haring

Aduard

    • Fred den Haring