film zondag

Notes on a Scandal (Richard Eyre, 2006, GB). Judi Dench en Cate Blanchett schitteren in psychologisch drama over twee leraressen op een middelbare school. Dench speelt de oudere, sarcastische Barbara, die als een baksteen valt voor de charmes van nieuwkomer Sheba (Blanchett), die op haar beurt valt voor een vroegwijze scholier.

Road to Perdition (Sam Mendes, 2002, VS). Tweede speelfilm van de regisseur van American Beauty is mengsel van gangsterepos en vader-zoondrama, naar een in de jaren dertig spelende striproman. Titel verwijst naar het stadje waar hoofdpersonen Michael Sullivan senior (Tom Hanks als kille maffiamoordenaar) en junior (Tyler Hoechlin) verlossing hopen te vinden. Letterlijk betekent de titel ‘weg naar de hel’. RTL7, 20.00-22.10u.

Broken Flowers (Jim Jarmusch, 2005, VS). Oude Don Juan Bill Murray krijgt te horen dat hij een zoon heeft. Volgt een zoektocht langs de potentiële moeders, gespeeld door onder anderen Sharon Stone en Jessica Lange. Licht en geestig. BBC 1, 0.10-1.50u.