film zaterdag

Donnie Brasco (Mike Newell, 1997, VS). Fascinerende maffiafilm over een infiltrant in de lagere regionen van de georganiseerde misdaad. Tot de kern teruggebracht conflict tussen loyaliteit en verraad krijgt reliëf in formidabele hoofdrollen van Johnny Depp als de undercoveragent en Al Pacino als de nietsvermoedende boef en vaderfiguur. Donnie Brasco Year:1996 Director: Mike Newell Johnny Depp Al Pacino PHOTOS12

World Trade Center (Oliver Stone, 2006, VS). De regisseur van Platoon, JFK en Nixon maakte over 9/11 géén politiek pamflet, zoals menigeen vreesde, maar reduceerde de tragedie tot een handzaam heldenverhaal: twee New Yorkse politiemannen (Nicholas Cage en Michael Peña) worden na uren onder het puin gered door een op eigen houtje opererende marinier.Veronica, 20.00-22.30u.

United 93 (Paul Greengrass, 2006, VS/Engeland/Frankrijk). Film over de fatale vlucht van het vierde gekaapte toestel van 9/11, dat dankzij heldhaftige passagiers zijn doel miste. Schokkerige beelden brengen de kijker 115 benauwende, opwindende, hartverscheurende minuten dichter bij de gebeurtenissen van die dag. Dichter bij 11 september kun je niet komen, kopte deze krant. RTL5, 21.50-23.55u.