Warmtefrontje

Het weekeinde begint morgen zonnig en warm. Van lange duur is het zonnige weer echter niet. In de loop van zondag trekken al weer wolken binnen.

Vandaag schoven vanuit het zuidwesten ook wolken over het land behorende bij een warmtefront. Vanavond valt er lokaal nog wat regen uit. In de loop van de nacht klaart het vanuit het zuidwesten ook weer op. Bij een afnemende en naar zuid draaiende wind koelt het af naar 12 tot 16 graden.

Morgen schijnt op veel plaatsen de zon uitbundig. Wel ontstaan er her en der wat onschuldige stapelwolkjes. Ook trekken er sluierwolken over het land. De zuidwestenwind is wel stevig, kracht 5 tot 6 aan zee. Het wordt warm met zo’n 20 graden op de Wadden tot lokaal 24 graden in het zuiden van het land. Een koufront, met daarachter minder warme lucht, komt via de Britse eilanden langzaam dichterbij, maar ligt zaterdag nog ten westen van Nederland.

Zondag start de dag in het oosten nog met zon, maar vanuit het westen neemt de bewolking ’s ochtends toe. In de loop van de dag gaat het vanuit die bewolkte hoek op steeds meer plaatsen regenen. Het wordt nog 18 tot 21 graden bij een naar west draaiende wind. Volgende week wisselen zon en wolken elkaar af en kan er lokaal een bui vallen. Met 17 tot 19 graden en een stevige zuidwester wordt het wat frisser.