SELECTIE Muziek

Scram C Baby

Amsterdam Het Amsterdamse Scram C Baby heeft een nieuwe plaat: Slow Mirror, Wicked Chair. Dertien kronkelende gitaarliedjes die worden begeleid door de hartstochtelijke stem van zanger John Cees Smit.

11 sept., Paradiso, Amsterdam. Inl: www.paradiso.nl

Les vêpres siciliennes

Amsterdam Vanavond gaat een nieuwe productie van de zelden uitgevoerde opera van Les vêpres siciliennes van Verdi in première bij De Nederlandse Opera. De vijfakter is groots opgezet, inclusief ballet en politieke en liefdesintriges in het dertiende-eeuwse Palermo. Paolo Carignani leidt het Nederlands Philharmonisch Orkest, Christof Loy tekent voor de regie.

Van 10 sept. t/m 3 okt., Muziektheater, Amsterdam, Muziektheater. Inl: www.dno.nl

Brabants Orkest

Eindhoven Onder de titel Classic Light zoekt het Brabants Orkest het publiek op om te laten horen wat zich doorgaans binnen de muren van de reguliere concertzalen afspeelt. Op het programma staat een optreden van de bekende bandoneonist Carel Kraayenhof en werk van tangokoning Astor Piazzolla en de Cuban Ouverture van George Gershwin. Het concert is gratis toegankelijk.

10 sept., Witte Dame, Eindhoven. Inl: www.2018Brabant.eu.

Paul Weller

Utrecht Modfather, working class hero, soulbrother; de Britse muzikant Paul Weller was het allemaal. Onlangs leverde hij nog een stevig soloalbum af.

16 sept., Tivoli, Utrecht. Inl: www.tivoli.nl

Burton Greene

Amsterdam Van freejazz-pionier tot klezmer-vernieuwer: pianist Burton Greene is het. In het Bimhuis speelt hij twee sets, een met contrabassist Ed Schuller en een met Klezmokum.

11 sept., Bimhuis, Amsterdam. Inl: www.bimhuis.nl