Overige films

Die Hard 4.0 / Live Free or Die Hard (Len Wiseman, 2007, VS). Steeds spectaculairder wordt de actie in elk nieuw deel van de Die Hard-reeks rond de New Yorkse politieman John McClane, nonchalant gedreven gespeeld door Bruce Willis. Steeds onwaarschijnlijker wordt het ook dat hij al die actie overleeft. In deel vier gaat het om een cybercrimineel van reusachtige proporties. Eén ding staat buiten kijf: hoe hard de klappen ook zijn die hij krijgt, McClane gaat niet dood. RTL5, 20.30-23.00u.

Vanity Fair (Mira Nair, 2004, GB/VS). De satirische roman uit 1847 van William Makepeace Thackeray is vaak verfilmd, zowel voor televisie als voor de bioscoop. Becky Sharp, Thackeray’s heldin, wordt in deze versie gespeeld door Reese Witherspoon. De amorele, ambitieuze dochter van lage afkomst probeert door manipulatie hoger op de sociale ladder te komen en een financieel onafhankelijke positie te creëren. RTL8, 20.30-23.15u.

Chocolat (Lasse Hallström, 2000, Engeland/VS). Behaagzieke, pseudo-Europees-kunstzinnige fabel speelt in een Frans bergdorpje in de late jaren vijftig. Juliette Binoche ontregelt er als alleenstaande moeder de boel door een chocolaterie te openen. Ook met Judi Dench, Alfred Molina, Johnny Depp. Eén, 20.40-22.37u.