Leuk!

Vriendschap

Amsterdam Prinsesje Arabella is een sprookje waarin Arabella ontdekt dat je niet alles kunt hebben en dat vriendschap niet te koop is. Een voorstelling (5+) met mooie liedjes door theatergroep Lange Mannen naar het prentenboek Prinses Arabella is jarig, van auteur en illustrator Mylo Freeman op 12 september 15u in Theater van ’t Woord in de Centrale Openbare Bibliotheek.

Inl www.oba.nl

Huttentut zaaien

Landsmeer In natuurgebied het Ilperveld bouwden mensen vroeger huizen van materialen die in de omgeving groeiden. Op woensdagmiddag 15 september tussen 13u30-15u30 kun je meehelpen met het bouwen van Het Langhuis. Er wordt hout gebruikt van bomen die hier groeien omdat er in de Middeleeuwen nog geen beton bestond, wordt er een mengsel van koeienpoep en klei voor de muren gebruikt. Ook wordt er huttentut gezaaid. Dat is een ouderwets gewas en met de olie die uit de zaden wordt geperst, kun je brood bakken.

Voor kinderen van 8-13 jaar. Inl www.landschapnoordholland.nl.