Kort nieuws voorpagina

Militairen VS van moord verdacht op Afghaanse burgers

Washington, 10 sept. Twaalf Amerikaanse militairen zijn gisteren in staat van beschuldiging gesteld wegens misdaden in Afghanistan, uiteenlopend van moord op drie Afghaanse burgers tot het verzamelen van lichaamsdelen van slachtoffers bij wijze van souvenir. Pagina 5

Verslaafde zoekt veel vaker hulp

Rotterdam, 10 sept. Het aantal alcohol- en cannabisverslaafden dat hulp zoekt is in tien jaar tijd flink gestegen. Effectieve alcoholcampagnes zouden een verklaring zijn voor de toename. Pagina 3

Huiszoeking bij partij van Sarkozy

Parijs, 10 sept. De Franse fiscale recherche heeft gisteren een inval gedaan bij het Parijse hoofdkwartier van de UMP, de partij van president Nicolas Sarkozy. De inval hield onder meer verband met een onderzoek naar illegale partijfinanciering. Pagina 4

Apple laat op iPad concurrentie toe

Rotterdam, 10 sept. Het Amerikaanse technologiebedrijf Apple heeft, onder dreiging van een mededingingsonderzoek, omstreden restricties voor het gebruik van technologie van Google en Adobe in software voor zijn iPad en iPhone opgeheven. Pagina 13

Minder moorden in Zuid-Afrika

Johannesburg, 10 sept. Het aantal moorden in Zuid-Afrika is opnieuw afgenomen en lag het afgelopen jaar op het laagste niveau sinds het eind van de apartheid in 1994. Pagina 4

Hockeysters tegen Argentinië in finale

Rotterdam, 10 sept. Na een moeizame zege tegen Engeland, via een strafballenserie, staat Nederland voor de vierde achtereenvolgende keer in de finale van het WK hockey. Gastland Argentinië is de tegenstander. Pagina 11

Nadal naar halve finale US Open

Rotterdam, 10 sept. Tennisser Rafael Nadal staat in de halve finale van de US Open. De Spanjaard versloeg vannacht Fernando Verdasco in drie sets. In de halve eindstrijd treft hij de Rus Michail Joezjny. Pagina 11

Oudste aandeel

Rotterdam, 10 sept. Een geschiedenisstudent heeft in het Westfries Archief in Hoorn het oudste tot nu toe bekende aandeel van de VOC gevonden. Het aandeel dateert van 9 september 1606. Pagina 13