Kort nieuws Sport

Eerste sprintzege Cavendish in Ronde van Spanje

Lleida, 10 sept. Mark Cavendish heeft gisteren alsnog toegeslagen in de Vuelta. De Brit won gisteren de twaalfde rit, naar Lleida. De Amerikaan Tyler Farrar eindigde als tweede, net voor de Australiër Goss. Met zijn etappezege op zak heeft Cavendish nu in alle drie de grote ronden een dagsucces behaald. Eerder won de Brit ook al ritten in de Ronde van Frankrijk en de Ronde van Italië. Deze sprintzege in Lleida was zijn eerste individuele overwinning ooit in de Ronde van Spanje. In de eerste etappe won Cavendish met zijn ploeg HTC-Columbia de ploegentijdrit. In de top van het algemeen klassement veranderde er niets. De Spanjaard Igor Anton bleef aan de leiding in het algemeen klassement. (ANP)

Van Marwijk belt met Van der Vaart

Zeist, 10 sept. Bondscoach Bert van Marwijk spreekt binnenkort in Londen met middenvelder Rafael van der Vaart. Een woordvoerder van Oranje bevestigde gisteren een bericht op Telegraaf.nl dat er telefonisch een gesprek heeft plaatsgehad tussen de bondscoach en de speler. Volgens De Telegraaf heeft de recente aankoop van Tottenham Hotspur zijn excuses aangeboden voor zijn uitspraken na de EK-kwalificatiewedstrijd van afgelopen dinsdag tegen Finland (2-1). Van der Vaart reageerde zeer teleurgesteld op zijn wissel na ruim een uur spelen. Bij het verlaten van het veld gaf Van der Vaart geen hand aan Van Marwijk en was na afloop kritisch over de bondscoach, die op zijn beurt begrip zou hebben getoond voor de frustraties bij Van der Vaart. (ANP)

Portugese bond ontslaat Queiroz

Lissabon, 10 sept. De Portugese voetbalbond heeft bondscoach Carlos Queiroz gisteravond ontslagen. Het bestuur zag met de voormalige assistent-trainer van Manchester United geen perspectief meer. Door een botsing met Portugese dopingcontroleurs in mei van dit jaar werd Queiroz, na afloop van het WK in Zuid-Afrika, voor een half jaar geschorst. De Portugees ontbrak daarom op de bank bij de teleurstellende EK-kwalificatiewedstrijden eerder deze maand tegen Cyprus (4-4) en Noorwegen (0-1). (ANP)

WK basketbal: VS naar halve finale

Istanbul, 10 sept. De Amerikaanse basketbalploeg heeft gisteren in Istanbul de halve finale bereikt van het wereldkampioenschap. De sterrenploeg was met 89-79 te sterk voor Rusland. De Amerikanen spelen in de halve eindstrijd tegen Litouwen, dat verrassend won van Argentinië. De andere halve finale gaat tussen Servië en Turkije. (ANP)

Neptunus wintin Holland Series

Rotterdam, 10 sept. De honkballers van Neptunus hebben gisteravond een voorsprong genomen in de Holland Series. De Rotterdamse ploeg versloeg op eigen veld Amsterdam met 3-0 en bracht de stand in de strijd om de nationale titel op 2-1. Het vierde duel in de best-of-seven wordt morgen in Amsterdam gespeeld. (ANP)