Kort nieuws Economie

Shell uit lijst van duurzame index

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 10 sept. Het Brits-Nederlandse energiebedrijf Shell is uit de Dow Jones Sustainability Index (DSJI) gezet. De index inventariseert hoe bedrijven binnen hun sector scoren op het gebied van duurzaamheid, en zet de 10 procent meest duurzame bedrijven op zijn lijst. Waarom bedrijven uit de index verdwijnen, wordt niet bekendgemaakt. Eerder dit jaar werd ook het Britse BP van de index verwijderd, in verband met de olieramp in de Golf van Mexico. De Nederlandse bedrijven AkzoNobel, Unilever en Philips zijn allemaal als eerste in hun sector geëindigd.

BP stelt publicatie van cijfers uit

Londen, 10 sept. De Britse oliemaatschappij BP stelt de publicatie van de derdekwartaalcijfers een week uit vanwege de administratieve rompslomp die de olieramp in de Golf van Mexico met zich meebrengt. Dat is vanmorgen bekendgemaakt. De cijfers zullen op 2 november naar buiten worden gebracht in plaats van 26 oktober. Volgens een woordvoerder van BP is het moeilijk om de resultaten binnen de gebruikelijke termijn op te stellen en heeft het niets te maken met de ontdekking van nieuwe claims rond de olieramp. (ANP)

Economische groei Japan bijgesteld

Tokio, 10 sept. De Japanse economie is in het tweede kwartaal van dit jaar sterker gegroeid dan eerder werd aangenomen. De toekomst ziet er echter minder zonnig uit vanwege de tragere groei van de wereldeconomie en de dure yen. De Japanse overheid maakte in de nacht van donderdag op vrijdag, Nederlandse tijd, bekend dat de economie met 0,4 procent groeide ten opzichte van het eerste kwartaal. Dat is een stuk sterker dan de groei van 0,1 procent die aanvankelijk werd becijferd. (ANP)