7 redenen om uit te gaan

Dit weekend biggetjes knuffelen Nederland, Zoeterwoude, 24 juni 2007 varken, varkens zeug moeder met biggetjes varkenshouder Nederlandse varkenshouders / nageslacht jonkies kleintjes jongen kinderen voortplanten melk drinken zeugen voeden moedermelk drinken Dieren met veel bewegingruimte / boerderij dierenwelzijn /De productie van vlees als maatschappelijk en ethisch probleem foto; Peter Hilz

1 festival

De Wereld van Witte de With

Rotterdam: Witte de Withstraat en Museumpark. Van 10 t/m 12 sept. www.festivalwww.nl

Kunstenfestival De Wereld van Witte de With brengt drie dagen lang grensverleggende kunst, theater, mode, dans, muziek en fotografie. Vanaf dit jaar zet het festival vernieuwende beeldende kunst van Europese en Rotterdamse makers in het zonnetje.

2 varkens

Het Weekend van het Varken

11 & 12 sept. www.stapindestal.nl

Tijdens het Weekend van het Varken kun je bij 22 Nederlandse varkensbedrijven varkens kijken. Ook worden er activiteiten georganiseerd zoals proeverijen en biggen knuffelen.

3 muzieknacht

The Night of the Unexpected

Amsterdam: Paradiso. Vr 20.30u. Entree: 15 of 10 (studenten) euro. www.thenightoftheunexpected.nl

The Night of the Unexpected is een avond vol muzikale verrassingen die je dwars door stijlen en genres voert, van ingetogen kamermuziek via Indonesische gamelanklanken naar loeiharde noise. Met o.a. het Noorse ‘live-only’-project KILLL , het balaganjur looporkest Gong Semara Ratih en het opwindende Ensemble Klang.

4 Culturele Zondag

Daten op het Utrecht Uitfeest

Zo 12 sept. www.uitfeest.nl

Ruim 160 Utrechtse instellingen en organisaties presenteren zich zondag tijdens de opening van het culturele seizoen met een date. Duo’s, trio’s, kwartetten en nog grotere combinaties zorgen voor een programma vol creatieve kruisbestuivingen. Bezoekers kunnen onderling daten bij de vijf meetingpoints in de stad.

5 gratis festival

Strandwalfestival

Rijswijk. Van 10 t/m 12 sept. www.strandwalfestival.nl

Het Strandwalfestival speelt zich af langs de Van Vredenburchweg, van het Rijswijkse Bos tot het centrum. Een programma met muziek, dans, kunst en cultuur voor jong en oud, samengesteld door Rijswijkers en aangevuld met professionele acts.

6 drive-in-bios

Canta drive-in-bioscoop

Amsterdam-Noord: voormalig tankstation West, Leeuwarderweg. Za 19.00u. Gratis. www.eyefilm.nl

Bij deze Amsterdam-Noord-variant van de Amerikaanse drive-in kun je films bekijken vanuit je Canta of Brommobiel. Canta-bestuurders zitten tijdens de filmvoorstelling op de eerste rang. Mensen die geen Canta of brommobiel hebben kunnen ter plekke een Canta huren. Om 21.45 uur vindt de première plaats van De FilmExplosie: Canta-films gemaakt door buurtbewoners uit Amsterdam-Noord. De hoofdfilm om 22.00 uur is Duel (1971) van Steven Spielberg.

7 festival

Slowlands-festival

Deventer: Havenkwartier. Za 12.00-23.00u. Entree: 15 of 25 euro incl. afterparty. www.slowlandsfestival.nl

Slowlands, een uitbundig festival dat draait om zorgeloze onthaasting, biedt plek aan diverse disciplines, van muziek en beeldende kunst tot theater en film. Met o.a. De Kift, Barbara Morgenstern, We Swim You Jump, Sotu The Traveller, J to the C and the Bad Mothers, Funckarma, Suarez, 030303 Crew, Quince, Kettel, Da Floawaz, F.A.T.A., Lick, Brent Roozendaal, Gizmog en Knobsticker.