5 redenen om tv te kijken

Ramón wil graag sterven scene uit de film Mar Adentro (2004) FOTO: A-Film

1 kostuumdrama

Vanity Fair

RTL8, 20.30-23.15u.

De satirische roman uit 1847 van William Makepeace Thackeray is vaak verfilmd, zowel voor tv als voor de bioscoop. Becky Sharp, Thackerays heldin, wordt in de versie van Mira Nair gespeeld door Reese Witherspoon. De amorele, ambitieuze dochter van lage afkomst probeert door manipulatie hoger op de sociale ladder te komen en een financieel onafhankelijke positie te creëren. (Mira Nair, 2004)

2 actie

Die Hard 4.0

RTL5, 20.30-23.00u.

Steeds spectaculairder wordt de actie in elk nieuw deel van de Die Hard-reeks rond de New Yorkse politieman John McClane, nonchalant gedreven gespeeld door Bruce Willis. Steeds onwaarschijnlijker wordt het ook dat hij al die actie overleeft, maar des te grappiger dus ook het laatste deel, 4.0 geheten aangezien het gaat om een cybercrimineel van gigantische proporties. Een ding staat buiten kijf: hoe hard de klappen ook zijn die hij krijgt, McClane gaat niet dood. (Len Wiseman, 2007)

3 opinie

Altijd Wat

Ned.2, 20.55-22.00u.

Nieuw opinieprogramma dat Netwerk vervangt wil wegblijven bij de waan van de dag. Met achtergrondreportages en studiogesprekken. Presentatie: Ghislaine Plag.

4 satire

Neonletters

Ned.3, 21.20-21.50u.

De mannen van Draadstaal (Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven) komen met een nieuw programma met sketches, waarin hun bekende typetjes de wijde wereld in trekken.

5 drama

Mar Adentro

Ned.2, 00.10-02.10u.

Javier Bardem schittert als Ramón Sampredo, een man die na een ongelukkige duik invalide werd en de rest van zijn leven streed voor een menswaardig einde: euthanasie. De film richt zich vooral op zijn relatie met drie vrouwen: zijn schoonzuster, een advocate en een eenvoudige vrouw uit het dorp die maar niet begrijpt dat iemand wil sterven. (Alejandro Amenábar, 2004)