Vrij warm

De middagtemperatuur schommelt de komende vijf dagen omstreeks of net boven het langjarig gemiddelde van 20 à 21 graden. Daarbij blijft het wisselvallig. Vanavond vallen nog enkele buien, vooral in het noordoosten. Provincies als Zeeland en Zuid-Holland krijgen juist flinke opklaringen die zich vannacht iets uitbreiden. Maar in Groningen en Drenthe blijft het nog af en toe regenen. In de opklaringsgebieden kan een enkele mistbank ontstaan en in het binnenland daalt de temperatuur tot een graad of 10.

Morgen hebben wolkenvelden de overhand, maar in Zeeland worden meer opklaringen verwacht. In het midden, oosten en vooral noordoosten valt er bij tijden wat regen of motregen, elders blijft het droog. De maximumtemperatuur komt op 18 tot 21 graden uit. Er waait een hooguit matige zuidwestelijke wind, kracht 3 à 4.

Zaterdag lijkt overal droog te verlopen met bovendien meer ruimte voor de zon dan morgen. Met een matige tot vrij krachtige wind uit het zuiden of zuidwesten, rond kracht 4, wordt het tussen 19 en 23 graden.

Zondag volgt vanuit het westen wat regen en schommelt de middagtemperatuur omstreeks 20 graden. Waarschijnlijk is het maandag droog en gaat het dinsdag weer regenen met daarbij een stevige zuidwestelijke wind en maximaal zo’n 18 graden.