vandaag

In het nieuws:

In New York begint de halfjaarlijkse Fashion Week. In Bryant Park showen designers tot 16 september hun collecties voor de lente 2011.

Het 35ste Toronto International Film Festival, het belangrijkste filmfestival van Noord-Amerika, begint .

In het AZ-stadion wordt in aanwezigheid van oud-DSB-directeur Dirk Scheringa Project Homerus. Het miljardenspel met DSB gepresenteerd. Het boek, dat mede is gebaseerd op interviews met Scheringa, is geschreven door Kirsten Verdel. Zij is een voormalige stafmedewerker van de Amerikaanse president Barack Obama.

In Amsterdam wordt in een live radio-uitzending op 3FM de 3voor12AWARD voor het beste Nederlandse album van het afgelopen jaar uitgereikt. Er zijn twaalf cd’s genomineerd, waaronder het debuut van Tim Knol en Pharmacy of Love van Bettie Serveert.