Sport kort

Russische kunstrijder Pljoesjtsjenko wil schorsing aanvechten

Moskou. De Russische kunstrijder Jevgeni Pljoesjtsjenko wil zijn schorsing bij de internationale schaatsunie ISU aanvechten. Pljoesjtsjenko was voor onbepaalde tijd geschorst, omdat hij het afgelopen voorjaar zonder toestemming had meegedaan aan demonstratiewedstrijden terwijl hij zich in diezelfde periode had afgemeld voor de wereldkampioenschappen. Pljoesjtsjenko liet de termijn waarop hij in beroep kan gaan verstrijken, maar kondigde gisteren in een interview aan zijn straf alsnog aan te vechten. De Russische vedette, olympisch kampioen van 2004 (Turijn), winnaar van het zilver in 2002 (Salt Lake City) en eerder dit jaar in Vancouver, wil in 2014 deelnemen aan de Winterspelen in Sotsji. De ISU heeft nog niet gereageerd, zodat nog niet bekend is of Pljoesjtsjenko een kans heeft. (ANP)

Laatste drie renners ploeg WK wielrennen

Nieuwegein. Bondscoach Leo van Vliet heeft gisteren de laatste renners aangewezen voor het WK wielrennen in Australië. Laurens ten Dam, Koen de Kort en Steven Kruijswijk completeren de ploeg die verder bestaat uit Koos Moerenhout, Jos van Emden, Lars Boom, Karsten Kroon, Sebastian Langeveld en Niki Terpstra. De tijdrit is op 30 september en de wegwedstrijd op 3 oktober. (ANP)

Ferrari niet zwaarder gestraft voor incident

Parijs. De internationale autosportfederatie FIA heeft Ferrari niet zwaarder gestraft voor de handelwijze tijdens de Grote Prijs van Duitsland, eind juli op het circuit van Hockenheim. De FIA besloot gisteren na een hoorzitting in Parijs de boete van 100.000 dollar (bijna 80.000 euro) te handhaven, maar verder geen sancties op te leggen. Fernando Alonso won op de GP, nadat zijn teamgenoot Felipe Massa hem had laten passeren. Ferrari werd verdacht van het geven van verboden stalorders. (ANP)

Voorlopige schorsing wielrenner Sentjens

Aigle. De Internationale Wielrenunie UCI heeft de Belgische renner Roy Sentjens voorlopig geschorst. Bij de coureur van Milram zijn bij een controle buiten de wedstrijden om sporen van het eiwithormoon epo in zijn urine aangetroffen. Sentjens heeft een Nederlandse vader en een Belgische moeder. Sinds 2005 fietst hij voor België. (ANP)

Spaanse basketballers uitgeschakeld op WK

Istanbul. De Spaanse basketballers zijn in de kwartfinale van het WK in Istanbul uitgeschakeld. De titelverdediger verloor gisteren van Servië: 89-92. Teodosic maakte drie seconden voor tijd een driepunter. (ANP)