Kort nieuws voorpagina

Meer uren gaan werken is beter voor jonge moeder

Rotterdam, 9 sept. Meer uren gaan werken houdt jonge moeders geestelijk gezond. Stoppen met werken is slecht voor de relatie. Bovendien hebben vrouwen die meer gaan werken minder stress en negatieve gevoelens dan voordat ze moeder werden. Dat blijkt uit onderzoek van de Erasmus Universiteit en de Universiteit Utrecht. Pagina 8

Klink: voor WK toch aanpassingen

Rotterdam, 9 sept. Nederland zal toch bestaande wet- en regelgeving moeten aanpassen om het WK voetbal in 2018 in Nederland en België mogelijk te maken. Dat blijkt uit de beantwoording van Kamervragen door demissionair minister Klink (Sport, CDA). Tot nu toe heeft Klink steeds gezegd dat het WK waarschijnlijk kan worden georganiseerd binnen de „bestaande nationale en internationale regelgeving”. In de Tweede Kamer is geïrriteerd gereageerd. Pagina 2

Minder geld voor sociale woningen

Den Haag, 9 sept. Woningcorporaties gaan de komende jaren veel minder woningen bouwen dan ze van plan waren. Ze stellen projecten uit, passen ze aan of blazen ze helemaal af. Reden is dat hun vermogenspositie steeds slechter wordt. Pagina 3

Nederland hoger in concurrentie-index

Amsterdam, 9 sept. De economische crisis is goed voor het Nederlandse concurrentievermogen. Dat blijkt uit de vandaag gepubliceerde mondiale concurrentie-index van het World Economic Forum. Daarin is Nederland gestegen van plek 10 naar plek 8. Pagina 13

Hema gaat weer in de verkoop

Rotterdam, 9 sept. Winkelbedrijf Hema wordt opnieuw verkocht. De huidige eigenaar, het Britse investeringsfonds Lion Capital, kocht Hema nog maar drie jaar geleden voor 1,1 miljard euro. Pagina 13

A’dam laat aanbod kunst doorlichten

Amsterdam, 9 sept. Amsterdam heeft een Turkse en een Britse ‘kunstschouw’ benoemd, die het culturele aanbod gaan doorlichten. Zij kijken hoe het Amsterdamse kunstaanbod het internationaal doet en of het voldoende innovatief is. Pagina 9

Judoka Grol wint zilver op WK Tokio

Rotterdam, 9 sept. Judoka Henk Grol heeft vanmiddag bij de wereldkampioenschappen in Tokio de zilveren medaille behaald in de gewichtsklasse tot 100 kilogram. Pagina 11