Kort nieuws Sport

Ronde van Spanje: etappezege en leiderstrui Anton

Andorra, 9 sept. De Spanjaard Igor Anton heeft gisteren de elfde etappe van de Ronde van Spanje gewonnen. De wielrenner van de Euskatel-ploeg nam tevens de leiderstrui over van zijn landgenoot Joaquim Rodriguez. Anton, die zijn tweede dagzege in deze Vuelta behaalde, won de bergrit naar het skistation Pal in Andorra en bereikte op 1.900 meter hoogte alleen de eindstreep. Ezequiel Mosquera eindigde op drie seconden als tweede. „Aan het einde had ik goede benen. Het leverde me twee prijzen op. Meer kan ik niet wensen”, zei Anton, die een voorsprong van 45 seconden verdedigt op Vincenzo Nibali. de Russische Rabo-renner Denis Mensjov verloor ruim vijf minuten op Anton en viel terug naar de 28ste plaats in het klassement. Hij staat op bijna negen minuten. (ANP)

Ferrari ontsnapt aan hogere boete

Parijs, 9 sept. De internationale automobielfederatie FIA heeft Ferrari niet zwaarder gestraft voor de handelwijze tijdens de Grote Prijs van Duitsland. De FIA besloot de boete van 100.000 dollar te handhaven en verder geen sancties op te leggen. Fernando Alonso won de GP van Duitsland, nadat zijn teamgenoot Felipe Massa hem opzichtig had laten passeren. Ferrari werd verdacht van het geven van stalorders, wat in de Formule 1 verboden is. (ANP)

Waterpolosters niet naar finale bij EK

Zagreb, 9 sept. De Nederlandse waterpolosters zijn er niet in geslaagd de finale van het Europees kampioenschap in Zagreb te bereiken. De ploeg verloor gisteravond in de halve eindstrijd met 10-7 van Rusland. In de strijd om brons treedt de ploeg van bondscoach Mauro Maugeri morgen aan tegen Italië. Rusland speelt in de finale tegen Griekenland. (ANP)