Kort nieuws Economie

Bod op Axa Asia Pacific verworpen

Sydney, 9 sept. De Australische kartelautoriteiten hebben vandaag het bod van National Australia Bank (NAB) van 12,2 miljard dollar (9,6 miljard euro) op de Aziatische verzekeraar en vermogensbeheerder Axa Asia Pacific opnieuw verworpen. De toezichthouder maakt zich zorgen over de te sterke concurrentiepositie van NAB als het bedrijf Axa Asia Pacific in handen krijgt. Door het besluit kan een overname van Axa Asia Pacific door de Australische fondsbeheerder AMP mogelijk toch doorgang vinden. AMP bracht eind vorig jaar een bod uit op de Aziatische tak van het Franse verzekeringsconcern Axa, maar dat werd vervolgens overtroffen door NAB. (ANP)

Geen kort geding tegen Heineken

Groningen, 9 sept. Het kort geding tussen bierbrouwer Heineken en Groningse horeca-exploitant Plassania, de onderneming van wijlen Sjoerd Kooistra, dat gisteren in Groningen zou plaatsvinden, is niet doorgegaan. Dat liet een woordvoerder van Heineken gisteren weten. Heineken en Plassania, dat het kort geding aanspande, hadden een verschil van mening over een huurachterstand van 5,2 miljoen euro. Heineken zal samen met de bewindvoerder en de voormalige pachters van de overleden horecamagnaat Sjoerd Kooistra om tafel gaan om tot een oplossing te komen.(ANP)

TenCate krijgt legerorders uit VS

Almelo, 9 sept. Het technisch textielbedrijf TenCate heeft aanvullende opdrachten gekregen van het Amerikaanse leger voor de levering van voertuigbepantsering ter waarde van 18,5 miljoen dollar. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. TenCate levert de materialen voor het einde van dit jaar aan twee grote producenten van militaire voertuigen en aan het Amerikaanse leger. (ANP)