7 redenen om uit te gaan

1 festival

Flux/S

Eindhoven: Strijp-S. 9 t/m 12 sept. Grotendeels gratis. www.flux-s.nl

‘Flux/S – Drafts Establishing Future’ is een internationaal kunstenfestival op Strijp-S, het voormalige Philips-terrein dat het nieuwe culturele hart van de stad Eindhoven moet worden. Kunstenaars reageren op ontwikkelingen met beeldende kunst, muziek, performance, dans, architectuur, interventies, video, nieuwe media, poëzie en literatuur.

2 openluchtfilm

IFFR Open AiR

Rotterdam: Schouwburgplein. Tijd: 20.45u. Toegang: gratis. www.filmfestivalrotterdam.com

Het International Film Festival Rotterdam vertoont op het Schouwburgplein de Servische speelfilm Tilva Ros, over vriendschap en rivaliteit onder een groep skaters. Na afloop zijn er drankjes en muziek in Café Floor.

3 festival

Gogbot 2010

Enschede: 10 locaties. 9 t/m 12 sept. Grotendeels gratis. www.gogbot.nl

Tijdens het kunst-, muziek- en technologiefestival Gogbot word je in vier dagen vol multimedia, muziek, interactieve installaties, nanotechnologie, film, kunstmatige intelligenties en de Schoonheidssalon van de Toekomst ondergedompeld in een wereld waarin de mens door steeds slimmere machines tot huisdier wordt verklaard. Openingsact (Oude Markt, 22.00u): Etiennne de Crecy.

4 clubnacht

Curious Behaviour

Amsterdam: Sugar Factory. Tijd: 23.59-05.00u. Entree: 10/12,50 euro. www.amsterdamfringefestival.nl

Stichting Curious Behaviour introduceert een reeks interactieve theaternachten vol performances en belevenissen waarbij de grens tussen performer en publiek vervaagt. De kick-off is in Nachttheater Sugar Factory tijdens het Amsterdam Fringe Festival. Met o.a. Joris Voorn, Tom Trago, Carlos Valdes en Daniël Zuur.

5 festival

Analog Fest

Den Haag: div. locaties. Van 9 t/m 11 sept. www.analogfest.com

Analog Fest is het eerste festival dat de analoge technieken, zoals zeefdrukken, etsen en drukken viert. Er is een programma met workshops, lezingen, exposities, een ontwerpwedstrijd en een afsluitend feest.

6 eetfilms

Film & Food

Alkmaar: HAL25. T/m 11 sept. Tijd: 19.00-24.00u. Toegang: F&F clubpas 5 euro. www.hal25.nl

In een industriële omgeving genieten van klassieke eetfilms, driegangendiners bij kaarslicht, vuisthapjes, foodlab, private bios en foodfilmpjes uit het One Minutes archief.

7 rondvaarten

Huilen met de stadstroubadour

Den Haag: Havenkantoor, Bierkade 18b. 9, 16 & 23 sept, 20.00 & 20.30u. Prijs: 10 euro. www.ooievaart.nl

De Ooievaart organiseert in het kader van ‘Huilen in Den Haag’ een reeks avondvaarten. Inclusief een glaasje treurlikeur en een verrassingsact van de stadstroubadour Dennis Wijmer.