Sport kort

Voetbalclubs in de Serie A geven miljard uit aan salaris

ROME. De twintig voetbalclubs in de Italiaanse Serie A betalen hun spelers dit jaar bijna een miljard euro aan salaris en bonussen. Dat becijferde de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport. Volgens de krant ligt het salaris dat de twintig clubs uitkeren op 802 miljoen euro, maar komt het totale bedrag door bonussen en premies uit op rond de miljard euro. AC Milan betaalt zijn spelers het meest. Die club geeft dit jaar 130 miljoen euro uit aan salaris, gevolgd door Internazionale (121,4 miljoen) en Juventus (100 miljoen). Zlatan Ibrahimovic verdient met 9 miljoen het meest in de Seria A. Ook het salaris van zijn ploeggenoot Ronaldinho is fors: 7,5 miljoen euro per jaar. In vier jaar tijd zijn de salarissen in Italië bijna verdubbeld. In 2006 lag het totale bedrag nog op 546 miljoen euro. (ANP)

Golfer Woods met wildcard in Ryder Cup

NEW YORK. Tiger Woods doet begin oktober in Wales mee aan het toernooi om de Ryder Cup, voor de zesde keer in zijn carrière. Captain Corey Pavin heeft de bekendste golfer ter wereld opgenomen in de Amerikaanse selectie voor de tweestrijd met het Europese golfteam. De andere wildcards gaf hij aan Zach Johnson, Stewart Cink en Ricky Fowler. Phil Mickelson, Hunter Mahan, Bubba Watson, Jim Furyk, Steve Stricker, Dustin Johnson, Jeff Overton en Matt Kuchar waren al eerder zeker van deelname, Woods wist zich niet rechtstreeks te kwalificeren. (ANP)

Blessure Van Persie erger dan gedacht

LONDEN. Arsenal-speler Robin van Persie moet nog ruim een maand aan de kant blijven. De aanvaller raakte op 28 augustus geblesseerd aan zijn enkel in het gewonnen duel met Blackburn Rovers. Coach Arsène Wenger sprak nadien de verwachting uit dat hij binnen tien dagen weer over Van Persie kon beschikken. De trainer moest gisteren die prognose bijstellen. De aanvaller keert waarschijnlijk pas half oktober terug in de Premier League. (ANP)

Rice verliest sponsor door kwetsende tweet

MELBOURNE. De Australische zwemster Stephanie Rice heeft direct de gevolgen ondervonden van het versturen van een nare tekst op Twitter. De drievoudig olympisch kampioene raakt haar sponsor Jaguar kwijt omdat ze zich kwetsend heeft uitgelaten over homo’s. Dat meldden Australische media gisteren. De 22-jarige zwemster verwijderde later de opmerking en maakte haar excuses. „Het was een domme actie”, schreef ze op haar blog. Dat weerhield het automerk er niet van de sponsorverbintenis te verbreken. Rice, die binnenkort een schouderoperatie ondergaat en de Gemenebest Spelen laat schieten, moet ook haar Jaguar XF inleveren. Die had ze in februari als onderdeel van de sponsorovereenkomst in bruikleen gekregen. (ANP)

WK wielrennen: deel parcours onder water

GEELONG. Paniek bij de Australische organisatoren van de WK wielrennen. Het parcours in Geelong, waar over drie weken de wereldtitels worden verdeeld, staat na aanhoudende regenval deels onder water. Dat meldde de lokale krant Geelong Advertisor gisteren. Door de zware regenval is de rivier Barwon buiten zijn oevers getreden. Daardoor staat een speciaal voor het evenement gebouwde brug onder water. De organisatie denkt er over na de brug buiten het parcours te laten, mocht de schade niet tijdig zijn hersteld. De WK wielrennen worden van 28 september tot en met 3 oktober gehouden. (ANP)

Reus stopt voorlopig met wielrennen

UTRECHT. Kai Reus zet voorlopig een punt achter zijn wielerloopbaan. De 25-jarige renner van de Raboploeg kan door fysiek ongemak niet langer de motivatie opbrengen om te fietsen. Reus neemt in elk geval een jaar afstand van de sport. De Raborenner gold jarenlang als groot talent, maar heeft die belofte nooit ingelost. Een zware val in een trainingsrit in de Alpen, in juli 2007, kostte hem bijna twee jaar van zijn carrière en begin dit jaar had Reus de ziekte van Pfeiffer. (ANP)