Ploegleiding stuurt Schleck naar huis

VILANOVA I LA GELTRU, 8 sept.

Wielrenner Andy Schleck is gisteren niet meer van start gegaan in de tiende etappe van de Ronde van Spanje. De nummer twee van de afgelopen Tour de France werd met teamgenoot Stuart O’Grady door de ploegleiding van Team Saxo Bank uit de koers gehaald omdat ze volgens ploegleider Bjarne Riis tot diep in de nacht waren uitgeweest.

Schleck en O’Grady zijn aan hun laatste koersen bezig bij Saxo Bank. Zij vertrekken na dit seizoen naar een nieuwe Luxemburgse formatie. Schleck stond in het algemeen klassement van de Vuelta op ruim een half uur achterstand, O’Grady op anderhalf uur.

De etappe van gisteren, van Tarragona naar Vilanova i la Geltru over 175,7 kilometer, werd gewonnen door de Spanjaard Imanol Erviti. Hij ontsnapte op ruim twintig kilometer van de streep uit een kopgroep. Joaquim Rodriguez veroverde de leiderstrui doordat hij onderweg twee bonificatieseconden bij een tussensprint won.

Rabo-renner Kai Reus maakte gisteren bekend voorlopig te stoppen met wielrennen. De 25-jarige renner is door fysiek ongemak niet langer gemoteerd om te fietsen. Reus gold jarenlang als groot talent, maar heeft die belofte nooit ingelost. Een zware val in een trainingsrit in de Alpen, in juli 2007, kostte hem bijna twee jaar van zijn carrière. Begin dit jaar kreeg hij de ziekte van Pfeiffer. (ANP)