Overige films

My Super Ex-Girlfriend (Ivan Reitman, 2006, VS). Uma Thurman kan niet heel goed overweg met de komische elementen van een film waarin ze enerzijds een muizige galerieassistente is maar zich op gezette tijden ontpopt, net als Superman, tot de superheldin G-Girl. In een sexy pakje redt ze New York van rampen, maar ze is ook ziekelijk jaloers. En dan wordt ze gedumpt door haar vriend (Luke Wilson). RTL5, 20.30-22.20u.

Desperado (Robert Rodriguez, 1995, VS). Rodriguez betoonde zich eertijds, in zijn tweede film, een armzalige Tarantino-epigoon: stripachtig geweld en een imitatie van clichés uit de spaghettiwestern en de nouvelle-violencestroming. Met Antonio Banderas, Steve Buscemi. RTL7, 22.35-0.40u.

The Singing Detective (Keith Gordon, 2003, VS). Door Mel Gibson geproduceerde bioscoopfilm naar de vermaarde tv-serie van Dennis Potter uit 1986. Robert Downey jr. speelt hoofdrol van thrillerschrijver die met huidziekte en koortsvisioenen in het ziekenhuis ligt. Scenario van Potter zelf verplaatste de handeling naar Amerika, verschoof de jeugd van de hoofdpersoon van de oorlog naar de goudgele Californische woestijn in de jaren vijftig en verving de weemoedige oorlogsmuziek door nummers uit de vlegeljaren van de rock-’n-roll. Genadeloos geflopt. BBC1, 0.25-2.10u.