Meer zon

Het wisselvallige nazomerweer leverde ook vandaag weer flink wat regen op. Vanaf morgen krijgt de zon wat meer ruimte en gaan de temperaturen verder omhoog. Het lagedrukgebied dat verantwoordelijk is voor het slechte weer van vandaag trekt naar het noorden en zorgt vanavond en vannacht nog voor veel wolken en een paar buien. Veel kouder dan 12 graden wordt het niet.

Morgen schuift een nieuwe depressiekern boven Duitsland naar het noordwesten. Dit levert in Drenthe, Groningen en delen van Friesland langdurige regen op. Elders in het land overheerst de bewolking en vallen enkele buien met kans op onweer.

In het zuidwesten laat de zon zich nog geregeld zien. Met een naar west draaiende wind wordt het 17 graden op de Wadden tot lokaal 20 graden in Zeeland.

Vrijdag krijgt de zon steeds meer ruimte en blijft het op de meeste plaatsen droog. In het oosten van het land komen ’s ochtends nog veel wolken voor en kan lokaal een bui vallen. ’s Middags wordt het ook daar zonniger. Met 18 tot 20 graden is het aangenaam nazomerweer.

In het weekeinde wordt het nog een paar graden warmer maar komen wel wat meer wolken voor. Zondag zou daar dan zelfs lokaal wat regen uit kunnen vallen. Begin volgende week verandert er weinig maar gaat de temperatuur wel weer iets omlaag.