Kort nieuws Economie

Gamma verkoopt Vlisco aan fonds

Helmond, 8 sept. Producent van technisch textiel Gamma Holding heeft onderdeel Vlisco verkocht voor 118 miljoen euro. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend. De kopende partij is Actis, een investeringsfonds in opkomende markten. De verkoop van Vlisco, dat bedrukte stoffen maakt voor de Afrikaanse markt, heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid van de 2.103 werknemers, aldus Gamma. De ondernemingsraden hebben positief geadviseerd. Het onroerend goed in Helmond blijft in handen van Gamma en wordt aan Vlisco verhuurd. Gamma zette Vlisco eerder al in de etalage om de financiële positie te versterken. Het onderdeel Vlisco behaalde in 2009 een omzet van 168,3 miljoen. (ANP)

TNT investeert in Chinees netwerk

Amsterdam, 8 sept. Post- en pakketbezorger TNT gaat de komende jaren 170 miljoen euro investeren ter versterking van zijn leidende positie in de Chinese regionale bezorgmarkt. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend. Door de investering kan de Chinese distributietak, TNT Hoau, het netwerk versterken, nieuwe diensten aanbieden en nieuw personeel aannemen. Het netwerk omvat nu achthonderd depots in China, geconcentreerd in belangrijke economische regio’s. (ANP)

AkzoNobel breidt uit in China

Amsterdam, 8 sept. Verf- en chemieconcern AkzoNobel neemt de Chinese leverancier van autoreparatielakken Changzhou Prime Automotive Paint over. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend, zonder financiële details te geven. De overeenkomst volgt op een aankondiging van topman Hans Wijers dat het concern in China streeft naar een omzetverdubbeling binnen vijf jaar tot 3 miljard dollar. Prime is actief in het snelgroeiende middensegment van de Chinese automarkt. (ANP)