Film van de dag

Philip Seymour Hoffman speelt een zoon van Albert Finey (r). scene uit de film Before the Devil Knows You're Dead (2007) FOTO: A-Film BEFORE THE DEVIL KNOWS YOU'RE DEAD 07-19-2006 Director: Sidney Lumet DP: Ron Fortunato Shoot Day 08 Scene 146 (Int) Charles House (backyard) "Charles & Andy discuss their relationship Andy angers Charles" Philip Seymour Hoffman (Andy) Albert Finney (Charles) Photo Credit - Will Hart WILL HART

Before the Devil Knows You’re Dead. Film van veteraan Lumet (1924) gaat over de broers Andy (Philip Seymour Hoffman) en Hank (Ethan Hawke). Ze kunnen financieel het hoofd nauwelijks boven water houden: Andy rommelt met de boeken op zijn kantoor om zijn drugsverslaving te bekostigen en Hank kan als ober de alimentatie voor zijn dochter niet opbrengen. Om uit de problemen te komen, besluiten de broers de juwelierszaak van hun ouders te overvallen. Het verhaal wordt niet-chronologisch verteld, waarbij subtiel met de verwachtingen van het publiek wordt gespeeld. (Sidney Lumet, 2007, VS/GB), Canvas, 21.15-23.10u.

    • André Waardenburg