7 redenen om uit te gaan

I Got You On Tape

1 muziek

I Got You On Tape + Nurses

Tilburg: 013. Tijd: 20.45u. Entree: 8 euro. www.013.nl

In 013 staan vanavond twee bands uit de indie-undergroundscene. Het Deense I Got You On Tape maakt dromerige, ietwat sombere muziek die enigszins doet denken aan The National, Tindersticks en Elbow. Het Amerikaanse Nurses laat een kruising horen tussen Band Of Horses en Local Natives en speelde afgelopen weekend ook op het Into The Great Wide Open-festival.

2 circus/show

Compagnie Rasposo

Utrecht: Griftpark. Van 8 t/m 11 sept, 20.00u. Kaarten: 20 euro. www.stadsschouwburg-utrecht.nl

Compagnie Rasposo uit Frankrijk brengt Le chant du dindon (Lied van het uilskuiken) in het Griftpark. Een poëtisch spektakel met zeven circusartiesten, een vierkoppig orkest en spectaculaire visuele effecten. Voor iedereen vanaf 12 jaar.

3 toneel

Antigone-Kreon-Oidipous

Amsterdam: Stadsschouwburg. Tijd: 20.00u. www.tga.nl

Antigone-Kreon-Oidipous (AKO) van de jonge regisseur Thibaud Delpeut is van 8 tot en met 25 september te zien in de grote zaal van Stadsschouwburg Amsterdam, Groningen en Arnhem. Thibaud Delpeut bewerkte en herschreef de drie Thebaanse tragedies (Oidipous Tyrannos, Oidipous in Kolonos en Antigone) van Sofokles drastisch tot een eigentijdse voorstelling.

4 fotografie

Zoutwatertranen

Rotterdam: Kunsthal. T/m 5 dec. Di-za 10.00-17.00u. www.kunsthal.nl

Fototentoonstelling van Munem Wasif, een jonge fotograaf uit Bangladesh. In Wasifs geboorteland komen vloedgolven en kusterosie voor en de oprukkende zee verzilt de grond. In het dichtstbevolkte land ter wereld, waar iedere centimeter aan bruikbare grond een prijs heeft, is dat een grote zorg. Wasif brengt in grote zwart-witfoto’s de gevolgen voor de bevolking in beeld.

5 literair

Borderkitchen: Karin Slaughter

Den Haag: Pulchri. Aanvang: 20.00u. Kaarten: 5 euro. Res: 070-3462355. www.borderkitchen.nl.

De Amerikaanse thrillerauteur Karin Slaughter is te gast bij BorderKitchen naar aanleiding van haar meest recente boek Verbroken. Slaughter wordt voor BorderKitchen geïnterviewd door Wim Brands (VPRO).

6 muziek

Women + Idiot Glee

Amsterdam: Studio 80. Tijd: 21.30 uur. Entree: 6 euro, Subbacultcha! leden gratis. www.subbacultcha.nl

Subbacultcha! presenteert een optreden van de Canadese noise-popband Women. De band heeft deze week het nieuwe album Public Strain uitgebracht op het Jagjaguwar-label. Voorprogramma: Idiot Glee (VS).

7 podiumavond

Haags Pop Podium Avond

Den Haag: poppodium De SuperMarkt. Tijd: 21.30u. Entree: gratis. www.haagspoppodium.nl

Onder de naam Haags Pop Podium worden elke tweede en vierde woensdag van de maand concertavonden met Haagse bands gehouden in De SuperMarkt. Vanavond zijn er optredens van de Haagse duo’s Kyle and Mik en The Badabings.