6 redenen om tv te kijken

Afghaans popidool

1 repo

Goudzoekers

Ned. 2, 19.25-19.55 u.

Consumentenprogramma over de winnaars en verliezers achter grote trends. Vandaag de vraag waarom biologische kip zo duur is.

2 drama

The Natalee Holloway Story

RTL 8, 20.30-22.15 u.

Waargebeurd drama over de zoektocht van Beth Twitty naar haar spoorloos verdwenen dochter Natalee Holloway op het eiland Aruba, (opnieuw) actueel door de recente bekentenissen van Joran van der Sloot. Dunne film, met veel dank aan de uitzending van Peter R. de Vries. (Mikael Saloman, 2009)

3 comedy

Employee of the month

RTL 5, 22.20-00.25u.

Een van oorsprong gewoon heel luie vakkenvuller gaat zich ineens uitsloven voor een nieuwe caissière. Maar er is een concurrent; een slijmbal die al 17 keer medewerker van de maand is geweest. In mooi supermarktdecor. (Gregory Coolidge, 2006)

4 reality

Undercover Boss

RTL 4, 22.30-23.30 u.

Amerikaanse reality waarbij directieleden van grote concerns undercover gaan in hun eigen bedrijf. Om daar versteld te staan van de arbeidsomstandigheden, of gewoon te zien wat het werk eigenlijk inhoudt.

5 docu

Lullaby

Canvas, 23.10-00.00 u.

Israëlische documentaire van Adi Arbel over de kinderen die gedood werden tijdens de laatste Intifada en in de Palestijnse gebieden. De cineaste kreeg zelf een dochter op de dag dat de tweede Intifada losbarstte, in 2000.

6 docu

Import: Afghan star

Ned. 2, 23.40-00.45 u.

In Afghanistan, waar zingen jarenlang verboden was, is nu ook een versie van Pop Idol. Gevolgd worden de negentienjarige Rafi, voor wie menig Afghaans meisjeshart zwicht, Lema, die stiekem les krijgt van een muziekleraar en Setara, die provoceert door bij het zingen ook te dansen. Niet iedereen is daar blij mee, Setara wordt bedreigd met de dood.