Wisselvallig

Vanochtend regende het op veel plaatsen. De combinatie van veel verkeer op de weg en het slechte weer leverde de drukste ochtendspits van het jaar op. De regen, die gisteravond laat het zuidwesten van het land binnentrok, maakte een einde aan het fraaie nazomerweer van de afgelopen dagen. Op de weerkaarten zijn het voornamelijk lagedrukgebieden die in onze omgeving rondzwerven de komende dagen. Dit levert wisselvallig weer op met geregeld buien of wat regen, maar ook zonneschijn.

Vanavond en vannacht valt lokaal nog wat regen maar klaart het op sommige plaatsen ook op. Tijdens opklaringen ontstaat er in de vochtige lucht ook gemakkelijk mist en laaghangende bewolking. Het koelt af naar 10 tot 13 graden met een afnemende oostenwind.

Morgen is er vrij veel bewolking en valt er soms wat regen, lokaal een paar plensbuien. Met een zwakke tot matige zuidelijke wind wordt het zo’n 16 graden in het noorden tot rond 18 graden in het zuiden. Ook donderdag vallen nog enkele buien maar de zon laat zich ook weer zien. De zuidwestenwind is hooguit matig, kracht 3. Met 18 tot 20 graden is het overal behaaglijk warm.

Vrijdag verandert er weinig. In het weekeinde is het nog wat warmer: 20 tot 22 graden. Wel is er vrij veel bewolking en gaat het zondag vanuit het westen opnieuw regenen.